Σφίγγει ο κλοιός για τους καπνιστές της Αυστραλίας

Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν κι άλλα κράτη


ΚΟΣΜΟΣ
12:15
10/11/2011
Σφίγγει ο κλοιός για τους καπνιστές της Αυστραλίας
2
loading

Ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή μίας από τις αυστηρότερες αντικαπνιστικές νομοθεσίες στον κόσμο βρίσκεται από σήμερα η Αυστραλία ύστερα από την ψήφιση από την Άνω Βουλή σχεδίων νόμων που επιβάλλουν ένα ομοιόμορφο πράσινο πακέτο για όλες τις μάρκες τσιγάρων με γραφικά και προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο για την υγεία.

Τις εξελίξεις παρακολουθούν και οι κυβερνήσεις της Νέας Ζηλανδίας, του Καναδά, της Βρετανίας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που εξετάζουν την εφαρμογή παρόμοιων μέτρων.

Ωστόσο, έντονη είναι η αντίδραση των καπνοβιομηχανιών που απειλούν με προσφυγή στα δικαστήρια και διεκδίκηση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αποζημιώσεις με το επιχείρημα ότι τα σχέδια της κυβέρνησης παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους περί εμπορικού σήματος και πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η απόφαση της Γερουσίας θα πρέπει να επικυρωθεί από την Κάτω Βουλή εντός δύο εβδομάδων ύστερα από τροποποιήσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, γεγονός που θα δώσει περισσότερο χρόνο στις καπνοβιομηχανίες για να αλλάξουν τις συσκευασίες των προϊόντων τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Marianthi

    εκεί πιέζουν για την εφαρμογή των νόμων και οι πολίτες ξέρουν ότι έτσι πρέπει να γίνει. Εμείς δεν μπορουμε να συμμορφωθούμε. Σε άλλες χώρες σκέφτοναι ότι είναι πιο οικονομικό και πιο παραγωγικό να έχει υγιείς πολίτες. Κάτι που δεν γίνεται εδώ γιατί άλλωστε δεν υπάρχει κοινή λογική

    1. avatar andrew

      Εκεί είναι Κράτος,δεν είναι τσαντήρι του καραγκιόζη...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει