Εγκαίνια για τον αγωγό Nord Stream

Το 2012 θα ολοκληρωθεί η δεύτερη γραμμή


ΚΟΣΜΟΣ
10:56
08/11/2011
Εγκαίνια για τον αγωγό Nord Stream
loading

Εγκαινιάζεται σήμερα ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream στη γερμανική πόλη Lubmin. Στα εγκαίνια θα παραβρεθεί και ο ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ μετά από πρόσκληση του προέδρου της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ.

«Παρά το γεγονός ότι υλοποιήθηκε σε μία παγκοσμίως δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο αγωγός κατάφερε να εξασφαλίσει εξωτερική χρηματοδότηση ύψους 6,4 δισ. ευρώ χωρίς καμία κρατική ενίσχυση από τη Ρωσία ή την Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμάτκο.

Μέσω του αγωγού Nord Stream θα εξάγεται το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη χωρίς τέλη διέλευσης. Ο αγωγός αυτός διασχίζει τη Βαλτική θάλασσα από τη Ρωσία έως τη Γερμανία και έχει μήκος 1.220 χιλιομέτρων. Η χωρητικότητα της πρώτης γραμμής του αγωγού είναι 27,5 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Η ολοκλήρωση της δεύτερης γραμμής το 2012, θα αυξήσει την μεταφορική ικανότητα του αγωγού Nord Stream σε 55 δισ. κυβικά μέτρα το χρόνο. Η Gazprom έχει ήδη υπογράψει μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream με τους πελάτες της στη Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει