Οι δύο ύποπτοι που έχουν συλληφθεί για την επίθεση στο τέμενος του Κεμπέκ είναι ένας Γαλλοκαναδός και ένας άνδρας μαροκινής καταγωγής, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συλληφθέντες ονομάζονται Αλεξάντρ Μπισονέτ και Μοχάμεντ Καντίρ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Τουλάχιστον ο ένας από αυτούς, ο Μπισονέτ, σπούδαζε πολιτικές επιστήμες στο γαλλόφωνο Πανεπιστήμιο Λαβάλ.

Η αστυνομία πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές και περιορίστηκε μόνο να ανακοινώσει ότι και οι δύο είναι Καναδοί υπήκοοι.

Οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν για την επίθεση γύρω στις 19.55 της Κυριακής, τοπική ώρα (02.55 ώρα Ελλάδας σήμερα). Λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν έναν ύποπτο κοντά στο τέμενος. Ο δεύτερος τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία «για να μιλήσει για την ενέργειά του», εξήγησε ο αστυνομικός επιθεωρητής Ντενίς Τιρκότ.

«Είπε ότι εμπλεκόταν στο επεισόδιο», σημείωσε ο αξιωματικός της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Καναδά Μαρτέν Πλαντ.

Σύμφωνα με τον Τιρκότ, ο ύποπτος είπε στους αστυνομικούς ότι είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το τέμενος και ότι μπορούσαν να τον συλλάβουν.

Νωρίς το πρωί ερευνήθηκε μια κατοικία κοντά στο τέμενος, σε μικρή απόσταση από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ. Δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιον ανήκε το σπίτι και αν βρέθηκε κάτι σε αυτό.