Ομίχλη έχει καλύψει τη βρετανική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 100 πτήσεις στο αεροδρόμιο Χίθροου.

«Ο ομιχλώδης καιρός στο νοτιοανατολικό τμήμα (της Αγγλίας) μειώνει την ορατότητα στο Χίθροου» διευκρινίζει σε email του προς το AFP ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου, ο οποίος καλεί τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία για να ρωτήσουν σχετικά με την πτήση τους.

BRITAIN_WEATHER8

Το Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, επλήγη επίσης, αλλά σε μικρότερο βαθμό, καθώς η ομίχλη προκάλεσε την ακύρωση περίπου 10 πτήσεων.

Η ομίχλη, η οποία αναμένεται να διαλυθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της στη διάρκεια της ημέρας, συνοδεύεται από πολύ υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Λονδίνο, τη νοτιοανατολική και την ανατολική Αγγλία, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

BRITAIN_WEATHER9

Στις τρεις αυτές περιοχές, το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης έφτανε στο 10 της κλίμακας μέτρησης του υπουργείου, δηλαδή στο ανώτατο επίπεδο, και οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις φυσικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στους εξωτερικούς χώρους.

BRITAIN_WEATHER1 BRITAIN_WEATHER2 BRITAIN_WEATHER3 BRITAIN_WEATHER4 BRITAIN_WEATHER5 BRITAIN_WEATHER6 BRITAIN_WEATHER7 BRITAIN_WEATHER10 BRITAIN_WEATHER11 BRITAIN_WEATHER12