Ισραηλινοί προτείνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας για το Νόμπελ Ειρήνης

Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε σώσει 48.000 εβραίους από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης


ΚΟΣΜΟΣ
0:42
21/01/2017
Ισραηλινοί προτείνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας για το Νόμπελ Ειρήνης
4
loading

Το Νόμπελ Ειρήνης για την διάσωση 48.000 Εβραίων από τα ναζιστικά στρατόπεδα στην Κατοχή, διεκδικεί για φέτος η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας.

Η υποψηφιότητα κατατέθηκε ήδη με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή του Ισραήλ, στρατηγού Εφραίμ Σνεχ, του καθηγητή της Νομικής του Πανεπιστημίου της Χάιφα, Μοσέ Κεσέτ και του δικηγόρου Μοσέ Αλόνι και την στηρίζουν με τις υπογραφές τους περισσότεροι από διακόσιοι απόγονοι των διασωθέντων Εβραίων της Βουλγαρίας.

«Από μόνη της αυτή η υποψηφιότητα είναι μια αναγνώριση για τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία πάντοτε ακολουθώντας τα υψηλά χριστιανικά ιδεώδη δείχνει αγάπη για τους αδελφούς της ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες και οι εποχές», αναφέρει η ανακοίνωση της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

«Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ο μόνος θρησκευτικός θεσμός σε μια περιοχή που ελεγχόταν από τον Χίτλερ, που εξέφρασε ανοιχτά και επίσημα τη θέση του και με την αποφασιστικότητα και τη συνεπή τήρηση των ηθικών αξιών του Ευαγγελίου, είχε ηγετικό ρόλο στη διάσωση των Εβραίων της Βουλγαρίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης για το ίδιο θέμα και το 2013.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar β.γ.

  είναι αλήθεια ότι η βουλγαρική εκκλησία εναντιώθηκε στις εκτοπίσεις των Εβραίων που ζούσαν στη Βουλγαρία. Αλλά.......το βουλγαρικό κράτος εκτόπισε περίπου 11.000 Εβραίους από την υπό κατοχή του ΘΡΑΚΗ και εν τέλει τους παρέδωσε στους Γερμανούς. Τους Βούλγαρους-Εβραίους δεν τους παρέδωσαν αλλά τους Εβραιους στη Θράκη τους ....αποψίλωσαν. Αυτά για την ιστορική ακρίβεια.

 2. avatar dk.

  "...ήταν ο μόνος θρησκευτικός θεσμός σε μια περιοχή που ελεγχόταν από τον Χίτλερ, που εξέφρασε ανοιχτά και επίσημα..."

  Τι ανοησίες είναι αυτές ; Εξέφρασαν επίσημα επειδή μπόρεσαν. Δεν τους έστελνε κανείς στους θαλάμους αερίων, μαζί με τους προστατευόμενους Εβραίους τους. Όπως π.χ. εκατοντάδες πολωνούς ιερείς.

 3. avatar geojaz73

  Ευγε...αξιοι...πραγματικα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει