Αντίποινα στην Κένυα για τη στρατιωτική επέμβαση της χώρας στη Σομαλία ετοιμάζουν οι αντάρτες αλ Σεμπάμπ καλώντας σήμερα τους οπαδούς τους στην Κένυα να εξαπολύσουν ένα μεγάλο χτύπημα.

Η Κένυα έχει στείλει στρατιώτες και βαριά όπλα στη νότια Σομαλία με στόχο να καταπολεμήσει τους αντάρτες αλ Σεμπάμπ, που συνδέονται με την αλ Κάιντα, και τους οποίους το Ναϊρόμπι κατηγορεί για μία σειρά απαγωγών που σημειώθηκαν σε κενυατικό έδαφος, αλλά και για συχνές παραβιάσεις των συνόρων των δύο χωρών.

Οι μονάδες του κενυατικού στρατού έχουν προχωρήσει σε συνεργασία με τα σομαλικά κυβερνητικά στρατεύματα προς τα προπύργια των ανταρτών, ενώ την Κυριακή βομβαρδιστικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το λιμάνι Κισμάγιου.

«Ο καιρός που ζητούσαμε από την Κένυα να σταματήσει έχει παρέλθει. Η μοναδική επιλογή είναι να τους πολεμήσουμε. Κένυα, ξεκίνησες τον πόλεμο και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσεις τις επιπτώσεις» δήλωσε ο σεΐχης Μουχτάρ Ρόμποου Άμπου Μανσούρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αλ Σεμπάμπ σε διαδηλωτές.

Ο σεΐχης κάλεσε επίσης τους οπαδούς των ανταρτών στην Κένυα να αποφεύγουν τις επιθέσεις με χειροβομβίδες.

«Οι κενυάτες μουτζαχεντίν που εκπαιδεύτηκαν από τον Οσάμα (μπιν Λάντεν) στο Αφγανιστάν πρέπει να σταματήσουν να ρίχνουν χειροβομβίδες εναντίον λεωφορείων. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο χτύπημα εναντίον της Κένυας. Οι χειροβομβίδες μπορούν να τους βλάψουν, όμως επιθυμούμε μεγάλες εκρήξεις» πρόσθεσε απευθυνόμενος στους διαδηλωτές στην πόλη Ελάσα, κοντά στο Μογκαντίσου.

Κάτοικοι της πόλης δήλωσαν ότι οι αλ Σεμπάμπ τους διέταξαν χθες να κλείσουν τα καταστήματά τους και να πάρουν μέρος σε αντικενυατικές διαδηλώσεις.

Στο μεταξύ η κενυατική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα αναπτύξουν πολλούς άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση στη διάρκεια του διεθνούς μαραθωνίου και ενός σημαντικού τουρνουά κρίκετ.