Οι φυλακισμένοι στη φυλακή Γουίνσον Γκριν, στο Μπέρμιγχαμ, που είναι και η τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα, άρπαξαν τα κλειδιά από έναν φρουρό, απειλώντας τον με μια σύριγγα. Οι κρατούμενοι πήραν τον έλεγχο της πτέρυγάς τους και έχουν ήδη καταλάβει δύο ακόμα πτέρυγες και τμήμα του προαύλιου χώρου όπου αθλούνται.

Οι τρόφιμοι, ορισμένοι από τους οποίους φορούν στολές των αξιωματικών της φυλακής, μεταδίδουν τα όσα συμβαίνουν, ανεβάζοντας selfies και φωτογραφίες από την κατάσταση στα social media.

Όλα ξεκίνησαν καθώς διαμαρτύρονταν πως δεν είχαν τηλεοράσεις και το γυμναστήριο ήταν κλειστό.

panpmperm1 panpmperm4

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μίντια, «οι φρουροί έχασαν εντελώς τον έλεγχο». Οι φυλακισμένοι από την πλευρά τους αναφέρουν «η κεραία χάλασε και δεν μπορούσαμε να δούμε τηλεόραση εδώ και μέρες». Μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στη φυλακή, πάνω από 1.000 κρατούμενοι έχουν κλειδωθεί. Οι αξιωματικοί των φυλακών λέγεται ότι απειλήθηκαν, ενώ δύο έχουν τραυματιστεί. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για έναν άσχημα τραυματισμένο φυλακισμένο που έχει κοπεί στον λαιμό.

Φυλακισμένος δήλωσε: «Έχω υπάρξει και σε άλλες εξεγέρσεις αλλά αυτή είναι κατά πολύ η χειρότερη που έχω συναντήσει». «Ακυρώνουν το γυμναστήριο συνέχεια, το νερό στο μπάνιο είναι κρύο, το φαγητό είναι χάλια, δεν υπάρχει ποτέ θέρμανση και δεν παίρνουμε ποτέ τα mail έγκαιρα. Αρκετά ανεχθήκαμε».

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα εν μέσω πληροφοριών πως το δωμάτιο πλυντηρίων έχει πάρει φωτιά και οι υπολογιστές χρησιμοποιούνται ως βλήματα. Ακόμα δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες ότι ανακτήθηκε ο έλεγχος της φυλακής.

panpmperm5 panpmperm6 panpmperm7 panpmperm9 panpmperm10 panpmperm11 panpmperm12 panpmperm13 panpmperm14 panpmperm15 panpmperm17