Σε μία ευφάνταστη απάντηση διαμαρτυρίας προέβη η 34χρονη Λέξι Μάγκνουσον, στο Σιάτλ των ΗΠΑ, όταν η γειτόνισσά της, θεώρησε πως επειδή η Μάγκνουσον ακολουθούσε την εκκλησία των Μορμόνων, θα ήταν «ασφαλής» να εκφράσει τις ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις της ανοιχτά.

«Αν της είχα επιτεθεί θα αντιμετώπιζα ποινικές διώξεις, οπότε επέλεξα την επιθετική άμυνα και τον τρόπο που θα την εκνευρίζει ακόμη περισσότερο», ανέφερε η Μάγκνουσον. Για αυτό και στόλισε το σπίτι της ενόψει Χριστουγέννων με πάνω από 10.000 λαμπάκια στο χρώμα του ουράνιου τόξου σήμα κατατεθέν της κοινότητας των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών, διεμφυλικών και κουίρ ατόμων (LGBTQ).

Τα παιδιά και των δύο οικογενειών πήγαιναν στο ίδιο σχολείο και μόλις η γειτόνισσα της 34χρονης έμαθε πως στον χορό των αποφοίτων ήταν ευπρόσδεκτα ζευγάρια κάθε σεξουαλικού προσανατολισμού ανέφερε πως «θα αλλάξω σχολείο το παιδί γιατί δεν θέλω να έχει τέτοιου είδους επιρροές και να μην συναγελάζεται με άτομα που κάνουν αυτό το “lifestyle” να φαίνεται οκ».

Το συγκεκριμένο σχόλιο έκανε έξαλλη την Μάγκνουσον και τον σύζυγο της, η οποία τόνισε πως «μπορεί να είμασταν Μορμόνοι αλλά αυτές οι οπισθοδρομικές απόψεις ήταν που μας έκαναν να αποτραβηχτούμε από τη συγκεκριμένη θρησκεία», ενώ είπε με νόημα «αν μπορούσα θα έβαζα ακόμα περισσότερα φωτάκια στη γειτονιά.