Η Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς πρότεινε στην Χαμάς τη διεξαγωγή εκλογών τον Ιανουάριο προκειμένου να ξεκινήσει ξανά η διαδικασία συμφιλίωσης ανάμεσα στα δύο παλαιστινιακά κινήματα, ανέφερε σήμερα ο διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ.

«Μία από τις επιλογές που έχουμε προτείνει στη Χαμάς είναι να επιταχυνθεί η συμφιλίωση διοργανώνοντας κοινοβουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο και σχηματίζοντας μία κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Ερεκάτ.

«Δεν είναι παρά μία πρόταση και δεν έχουμε συμφωνήσει σε κάτι αλλά είναι προς συζήτηση και το έχουμε προτείνει στην Χαμάς» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Χαμάς δεν έχει απαντήσει στην πρόταση της Φάταχ. Ο επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ με την ευκαιρία της ανταλλαγής των Παλαιστίνιων κρατουμένων σε με τον Ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ πρότεινε την Τρίτη στον κ. Αμπάς να συναντηθούν με σκοπό να προωθήσουν τη διαδικασία συμφιλίωσης. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν αλλά δεν έχουν ορίσει ημερομηνία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.