Ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη τον Ιούλιο του 1969, πρόκειται να απομακρυνθεί εσπευσμένα από τον Νότιο Πόλο για ιατρικούς λόγους, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστήμης (NSF, National Science Foundation).

Το αίτημα για την απομάκρυνση του 86χρονου αστροναύτη, ο οποίος κάνει τον γύρο των ΗΠΑ και του κόσμου για να προωθήσει τον αποικισμό του Άρη, διατυπώθηκε από μια ιδιωτική τουριστική επιχείρηση, την White Desert, σύμφωνα με το NSF. Η White Desert ανέφερε πως ο Όλντριν επισκεπτόταν των Νότιο Πόλο με ένα γκρουπ τουριστών όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

b1

Ένα αεροπλάνο με ιατρικό εξοπλισμό εστάλη στη βάση του NSF στη λευκή ήπειρο, τον Σταθμό Νοτίου Πόλου Άμουνδσεν-Σκοτ, και θα μεταφέρει τον αστροναύτη «το συντομότερο δυνατόν» στη Νέα Ζηλανδία.

Καμιά λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή για την κατάσταση της υγείας αυτού του πρωτοπόρου του διαστήματος.

b2

Ο Μπαζ Όλντριν εξακολουθεί να αστειεύεται, στις πολυάριθμες δημόσιες εμφανίσεις του, για το γεγονός ότι θα παραμείνει στην Ιστορία ως ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη, στα ίχνη του Νιλ Άρμστρονγκ στο πλαίσιο της αποστολής Απόλλων 11.