Αυστηρή προειδοποίηση Κομισιόν στην Άγκυρα: Προστατεύστε τη Δημοκρατία

«Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα»


ΚΟΣΜΟΣ
13:47
08/11/2016
Αυστηρή προειδοποίηση Κομισιόν στην Άγκυρα: Προστατεύστε τη Δημοκρατία
3
loading

Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία ζητώντας από την Άγκυρα «να επιστρέψει σε μία αξιόπιστη δημοκρατική διαδικασία, να προστατεύσει τη δημοκρατία, να σεβασθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επαναλάβει τον πολιτικό διάλογο με την αντιπολίτευση», χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά ανησυχητικές» τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της επαναδιατυπώνουν την καταδίκη της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, και παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουν την ανάγκη για την Τουρκία να αναλάβει κατ΄αναλογίαν δράση, καλεί την Τουρκία να προστατεύσει την κοινοβουλευτική της δημοκρατία, περιλαμβανομένου του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, των θεμελιωδών ελευθεριών και του δικαιώματος όλων σε δίκαιη δίκη, επίσης κατ΄εφαρμογήν των δεσμεύσεών της ως υποψήφιας προς ένταξιν χώρας (στην Ε.Ε.)», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Με βάση τα παραπάνω, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες μέλη της θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά και να αξιολογούν την κατάσταση και είναι έτοιμες να συνεχίσουν τον πολιτικό διάλογο με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα, εντός του υπάρχοντος πλαισίου», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Χαχα

    Και οι Τούρκοι είχαν μια σκασίλα. Η Κομισιόν δεν μπορεί να εισακουσθεί στις χώρες της ΕΕ,και θα την ακούσουν οι μεμετιδες;

  2. avatar Ναι μάλιστα

    Και δύο αβγά Τουρκίας

  3. avatar Serapis

    Το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Ασταμάτητες γεννοκτονίες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει