Οι ιδιοκτήτες ενός καταστήματος με σουβενίρ στην καρδιά της Μόσχας δήλωσαν ότι οι παραδοσιακές ρωσικές κούκλες, οι μπάμπουσκες, που έχουν τη μορφή του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση μεταξύ των συλλεκτών αλλά και των τουριστών.

«Οι συλλέκτες, αυτοί είναι που τις αγοράζουν περισσότερο τον τελευταίο καιρό» είπε ο Έντβαρντ, εργαζόμενος στο κατάστημα. «Υπάρχει ωστόσο ζήτηση και από ξένους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ορισμένοι διακρίνουν μια μεταφορά πίσω από το σουβενίρ που είναι εμπνευσμένο από τις εκλογές στις ΗΠΑ. «Νομίζω ότι (ο Ντόναλντ Τραμπ) μοιάζει με μπάμπουσκα. Την ανοίγεις και αποκαλύπτεις άλλο έναν εαυτό του» επισήμανε ο Μίχιρ, ένας τουρίστας από την Ινδία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στα καταστήματα με τα αναμνηστικά της Μόσχας, κάποιος μπορεί εύκολα να βρει τέτοιες κούκλες με τη μορφή του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν ή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. Σε ένα από τα καταστήματα αυτά, η κούκλα Τραμπ βρίσκεται μεταξύ της Μέρκελ και του Μάο Τσετούνγκ.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, μία ημέρα πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, μπάμπουσκες με τη μορφή της Χίλαρι Κλίντον