Πολεμικά αεροσκάφη του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία σε στήριξη της εκστρατείας ένοπλων οργανώσεων για την ανακατάληψη από τους τζιχαντιστές της πόλης Ράκας, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ στην Συρία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ τόνισε πως οι στόχοι που επλήγησαν περιελάμβαναν μαχητικές θέσεις και οχήματα του ΙΚ, ανάμεσα τους κάποια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά εκρηκτικών υλών, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει ήδη πρόοδο κατά τις τρεις μέρες διεξαγωγής της επιχείρησης «Οργή του Ευφράτη».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Τουρκία και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις για τον τρόπο αποκατάστασης της διακυβέρνησης της πόλης κατά την απελευθέρωση της.