«Θέλω να είμαι η πρόεδρος για όλους, για εκείνους που θα με ψηφίσουν και για εκείνους που θα με καταψηφίσουν» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, στο τέλος μιας προεκλογικής εκστρατείας που δίχασε τις ΗΠΑ και προκάλεσε την έκπληξη της παγκόσμιας κοινότητας εξαιτίας των ασυνήθιστα υψηλών τόνων των αντιπάλων και των σφοδρών αντεγκλήσεων μεταξύ τους.

«Η αποστολή που έχω μπροστά μου είναι να ενώσω την χώρα» πρόσθεσε η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, ότι «επέτεινε» με τη ρητορική του τις «διασπάσεις και τους διχασμούς» μεταξύ των Αμερικανών.

Ο Τραμπ, πάλι, δήλωσε σε υποστηρικτές του στο Μίσιγκαν και στη Μινεσότα ότι η κυβέρνησή του δε θα δέχεται πρόσφυγες, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινοτήτων, επικεντρώνοντας την κριτική του στις θέσεις της Χίλαρι Κλίντον για την υποδοχή προσφύγων από τη Συρία.

Ο Τραμπ δήλωσε στην πόλη Μινεάπολις ότι οι κάτοικοί της γνωρίζουν τις συνέπειες της «λανθασμένης» συμβίωσης με τους μουσουλμάνους από τη Σομαλία. Παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτο» αυτό που συμβαίνει με τις μουσουλμανικές κοινότητες στο Μίσιγκαν.

Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έκρινε σκόπιμο να επισκεφτεί τόσο τη Μινεσότα, όσο και το Μίσιγκαν, κατά την τελευταία Κυριακή του προεκλογικού αγώνα, παρά το γεγονός ότι οι δύο πολιτείες υποστηρίζουν παραδοσιακά τους Δημοκρατικούς υποψηφίους για την προεδρική εκλογή στο Λευκό Οίκο.

Προβάδισμα Κλίντον

Η Κλίντον έχει προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Η Κλίντον έχει την υποστήριξη του 48% των ψηφοφόρων που είναι πιθανό να ψηφίσουν στις αυριανές εκλογές, έναντι 44% του Τραμπ.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών είχε προβάδισμα 2 μονάδων στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Fox News, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Παράλληλα, σύμφωνα με την τελική δημοσκόπηση του Bloomberg Politics-Selzer & Co που δημοσιεύθηκε σήμερα, η Κλίντον έχει προβάδισμα τριών μονάδων έναντι του Τραμπ. Η δημοσκόπηση δείχνει πως η Κλίντον προηγείται του Τραμπ με 44% έναντι 41%. Ο Γκάρι Τζόνσον συγκεντρώνει 4% και η υποψήφια του Πράσινου Κόμματος Τζιλ Στάιν 2%.

«Κάντε για την Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα»

«Κάντε για τη Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα» προέτρεψε σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε μια ομιλία που εκφώνησε σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος, μία ημέρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου για την εκλογή του/της διαδόχου του.

«Έχετε την ευκαιρία να εκλέξετε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο!» πρόσθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον των υποστηρικτών της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τον προεδρικό θώκο.

Το πλήθος φώναζε το σύνθημα «Ναι, μπορούμε!» (Yes, we can!), το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα το 2008.