Μια παιδική χαρά για τους ηλικιωμένους

Στην Ισπανία οι ηλικιωμένοι ξαναγίνονται παιδιά


ΚΟΣΜΟΣ
15:17
02/11/2016
Μια παιδική χαρά για τους ηλικιωμένους
2
loading

Μπορεί οι παιδικές χαρές όλου του κόσμου να είναι γεμάτες παιδιά που παίζουν ωστόσο μια συγκεκριμένη στην Ισπανία κάνει τη διαφορά.

Ηλικιωμένοι κατακλύζουν τις ξύλινες κούνιες παίζοντας και διασκεδάζοντας με τη ψυχή τους. Όχι μόνο απολαμβάνουν τη φυσική δραστηριότητα αλλά κάνουν παρέα μεταξύ τους και αισθάνονται πάλι παιδιά.

dfsfs

«Θέλουμε να καταρρίψουμε το μύθο όπου η γιαγιά φέρνει στις κούνιες τα εγγόνια και περιμένει σε ένα παγκάκι μέχρι να γυρίσουν σπίτι», υποστηρίζει ο φυσιοθεραπευτής Paz Vidal.

dgfdfgdfg

Η 84χρονη Franchesca απολαμβάνει να βγαίνει έξω και να παίζει καθώς όπως λέει με χιούμορ αν μείνει σπίτι δεν θα έχει τι να κάνει και θα μπλέκεται στις ζωές των παιδιών της.

Μάλιστα, μια διεθνής εταιρεία αποφάσισε να χτίσει παιδικές χαρές για όλες τις ηλικίες στην Αμερική, αναφέρει το upworthy.com.

playground

Το παιχνίδι είναι η καλύτερη επικοινωνία για ενήλικες και ηλικιωμένους. Εκτός από τα φυσικά οφέλη του παιχνιδιού, μπορεί επίσης να μειώσει την πίεση και το άγχος στους ενήλικες ενώ έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες στα παιδιά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Αχλαδιώτης

    Ανοικτή μόνον τις ημέρες πληρωμής ΙΚΑ ΤΕΒΕ ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ ΟΤΕ.Τις υπόλοιπες στην Κουμουνδούρου για υψίφωνοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει