Για έλλειψη συνεργασίας στον αγώνα κατά της διακίνησης ναρκωτικών από το Αφγανιστάν κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ανώτατος αξιωματούχος του Κρεμλίνου, χαρακτηρίζοντας «αντιπαραγωγική» την όποια συνεργασία.

«Επισήμως υπάρχει, αλλά πρακτικά βλέπουμε πως αυτό που λένε οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που κάνουν», τόνισε ο Βίκτορ Ιβάνοφ, διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τον Έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Ιβάνοφ επισήμανε πως η διοίκηση του ΝΑΤΟ δεν επιτρέπει εδώ και ένα χρόνο την είσοδο Ρώσων αξιωματικών-συνδέσμων στην έδρα του στις Βρυξέλλες, ενώ ταυτόχρονα ζητεί μεγαλύτερη συνεργασία με τη Μόσχα στον έλεγχο των ναρκωτικών.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για το μήνα αυτό συνομιλίες ανάμεσα στον διοικητή των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ευρώπη ναύαρχο Σταυρίδη και ρωσική αντιπροσωπεία.

«Είμαστε έτοιμοι. Το θέμα είναι σοβαρό, δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε», υπογράμμισε ο Ιβάνοφ σε δηλώσεις του στο Ιντερφαξ.

Η Ρωσία είναι ένα από τα σημαντικότερα περάσματα ναρκωτικών στην Ευρώπη και περίπου 100.000 Ρώσοι πολίτες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών, με τους περισσότερους θανάτους να αποδίδονται στην ηρωίνη που προέρχεται από το Αφγανιστάν.