Ο Στίβεν Γουλφ, κορυφαίος ευρωβουλευτής του UKIP, του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταφέρθηκε σήμερα σε νοσοκομείο του Στρασβούργου σε σοβαρή κατάσταση έπειτα από «λογομαχία» στη διάρκεια συνεδρίασης των ευρωβουλευτών του UKIP, ανακοίνωσε ο αρχηγός του κόμματος Νάιτζελ Φάρατζ.

«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για το γεγονός ότι, έπειτα από μια λογομαχία, που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στη διάρκεια συνεδρίασης ευρωβουλευτών του UKIP, ο Στίβεν Γουλφ κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του είναι σοβαρή», αναφέρει ο Φάρατζ σε δήλωσή του που διανεμήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν εκπρόσωπο.

Ο Φάρατζ, ο οποίος ηγείται του UKIP στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέλαβε και πάλι χθες τη συνολική ηγεσία του κόμματος μετά την παραίτηση της εκλεγμένης διαδόχου του η οποία παρέμεινε λιγότερο από τρεις εβδομάδες επικεφαλής του κόμματος εν μέσω συγκρούσεων μετά το δημοψήφισμα που είχε ως αποτέλεσμα τον βασικό στόχο του UKIP, δηλαδή την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές πάντως, ο ευρωβουλευτής -ο οποίος είναι και ο επικρατέστερος να αναλάβει στο μέλλον την ηγεσία του κόμματος- «γρονθοκοπήθηκε» από συνάδελφό του. Ο Γουλφ κλείνει σήμερα τα 49 του χρόνια, ενώ νωρίτερα κυκλοφόρησαν φήμες ότι ετοιμαζόταν να μεταπηδήσει από το Ukip στους Τόρις.