Μπορεί να μην κάνουν στροφές με τη χάρη και την επιδεξιότητα των Red Arrows, αλλά οι πιλότοι των Airbus που θα δείτε στο βίντεο έχουν κάνει μια πραγματικά καλή δουλειά, λαμβάνοντας υπόψιν το βάρος και το μέγεθος των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Τέσσερα από τα αεροσκάφη-τέρατα βγήκαν στους ουρανούς αυτή την εβδομάδα για μια επίδειξη της «οικογένειας» που αποτελείται από τα A380, A350, A330 και το A320neo. Σε μια απόλυτα συγχρονισμένη επίδειξη της δύναμης και του ελέγχου που έχουν, το κουαρτέτο πέταξε σε σειρά και πήρε κλίσεις σε αρμονία, όπως φαίνεται στο εντυπωσιακό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα.

airbuzz3

Η επίδειξη σηματοδοτεί τα 25 χρόνια με τα «κοινά» χαρακτηριστικά των Airbus. Αυτό αναφέρεται στην ομοιότητα των συστημάτων που έχουν αναπτυχθεί σε όλο το στόλο, όπως στα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, τα οποία καθιστούν την εκπαίδευση των πιλότων, τη λειτουργία και τη συντήρηση των αεροσκαφών ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

airbuzz1

Το Α380 για παράδειγμα είναι ένα διώροφο, τετρακινητήριο αεροσκάφος τζετ που μπορεί να φιλοξενήσει 615 επιβάτες σε δύο ευρύχωρα καταστρώματα. Η Emirates ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία που παρήγγειλε το A380 και είναι ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης του αεροσκάφους, έχοντας μεταφέρει σχεδόν 47 εκατομμύρια επιβάτες. Το επαναστατικό μοντέλο εισήχθη στο στόλο της το 2008.

airbuzz4

Το A320neo πέταξε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2014 πάνω από τον ουρανό της Γαλλίας, υποσχόμενο πολύ μεγάλη οικονομία καυσίμων. Μπορεί να μεταφέρει περίπου 180 επιβάτες.