Δύο μετανάστες πνίγηκαν και τέσσερις αγνοούνται μετά το ναυάγιο της βάρκας στην οποία επέβαιναν στις 8 Σεπτεμβρίου στα βουλγαρικά χωρικά ύδατα του Δούναβη, ανακοίνωσε σήμερα η συνοριακή αστυνομία.

Οι μετανάστες, που έρχονταν από την Τουρκία, ακολουθούσαν μια νέα διαδρομή διαμέσω του Δούναβη που ορίζει τα σύνορα μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, προκειμένου να αποφύγουν τη Σερβία, η οποία ενίσχυσε τους μεθοριακούς ελέγχους το καλοκαίρι.

«Τέσσερις μετανάστες που δηλώνουν ιρακινοί πολίτες κατάφεραν να φθάσουν στο νησί Ντόμπρινα, στη βορειοανατολική χώρα, την Πέμπτη πριν από τα μεσάνυχτα μετά το ναυάγιο μιας από τις δύο βάρκες που τους μετέφεραν», τόνισε ο Ντιμιτάρ Τσορμπάντγιεφ, αρχηγός της συνοριακής αστυνομίας στο Ρουσέ, μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα BNT και Nova.

Την Κυριακή τα πτώματα ενός πεντάχρονου αγοριού και ενός νέου άνδρα βρέθηκαν περίπου 20 χλμ. πιο μακριά στις όχθες του ποταμού. Οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων σορών -δύο μικρών κοριτσιών, ενός αγοριού και ενός άνδρα- συνεχίζονται σήμερα.

Παρά τον φράκτη μήκους περίπου 100 χλμ στα σύνορά της με την Τουρκία, η Βουλγαρία κατέγραψε τη διέλευση περισσότερων από 9.000 παράτυπων μεταναστών το 2016, εκ των οποίων 50% ήταν Αφγανοί, 38% Ιρακινοί και 12% Σύροι, σύμφωνα με την υπηρεσία για τους πρόσφυγες.