Η 32χρονη Clare Brown είναι μια γυναίκα που στα 17 της κόντεψε να πεθάνει, περνώντας έξι μήνες στο νοσοκομείο εξαιτίας της μηνιγγίτιδας. Αρχικά νόμιζε ότι είχε μια απλή γρίπη, αλλά μέρες αργότερα κατέρρευσε και κατέληξε στην εντατική.

Η οικογένειά της δεν ήξερε αν η νεαρή τότε Clare θα τα κατάφερνε και οι γιατροί ήταν έτοιμοι να απενεργοποιήσουν το μηχάνημα υποστήριξης που την κρατούσε στη ζωή.

nosokomeio3

Όμως η 17χρονη τους διέψευσε όλους και άρχισε σταδιακά να συνέρχεται από το κώμα. Ωστόσο, οι γιατροί ήταν υποχρεωμένοι να της ακρωτηριάσουν και τα δύο της πόδια για να της σώσουν τη ζωή.

nosokomeio2

Τα τελευταία 15 χρόνια η γυναίκα δίνει τη δική της μάχη για να μάθει να ζει χωρίς τα πόδια της. Πλέον έχει μάθει να αγκαλιάζει την αναπηρία της και έχει γίνει μοντέλο για τον φιλανθρωπικό σκοπό «Μοντέλα της Διαφορετικότητας». Η μητέρα των δύο παιδιών μιλάει για την ιστορία της θέλοντας να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους που έχουν προβλήματα.

nosokomeio1

Θυμάται μόνο τη μέρα που κατέρρευσε και αργότερα όταν συνήλθε από το κώμα. Βγήκε από αυτή την κατάσταση σταδιακά και μετά από αρκετό χρονικό διάστημα επέστρεψε στο σπίτι της. Στην αρχή βέβαια χρειαζόταν φροντίδα όλο το 24ωρο, μέχρι να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

nosokomeio4

Παρά τα όσα πέρασε όμως, ήταν αποφασισμένη να μετατρέψει την τρομακτική εμπειρία της σε κάτι θετικό. Έτσι αποφάσισε να συμμετέχει ως μοντέλο, σε καμπάνιες για τα άτομα με αναπηρίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πλέον, όπως αναφέρει, αισθάνεται πιο δυνατή και έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ είναι ενθουσιασμένη που κάνει κάτι τόσο σημαντικό στη ζωή της.

nosokomeio5