Από τους Ολυμπιακούς στη Wall Street

Οι Ολυμπιονίκες που άλλαξαν επαγγελματική πορεία


ΚΟΣΜΟΣ
11:21
22/08/2016
Από τους Ολυμπιακούς στη Wall Street
loading

Η Emily Samuelson αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο ως χορεύτρια στον πάγο κατά τη διάρκεια της 15ετούς καριέρας της και αποχώρησε αφού έκανε πατινάζ τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ το 2010. Αλλά όπως πολλοί Ολυμπιονίκες, ποτέ δεν κέρδισε αρκετά για να καλύψει τα έξοδά της.

s4.reutersmedia.net

Οι γονείς της, όπως αναφέραι το Reuters, δαπανούσαν 50.000 δολάρια το χρόνο για να κάνει αθλητισμό, μια επένδυση που προσπάθησε να επιστρέψει, δίνοντάς τους τα τρία τέταρτα των κερδών της. Τα έδωσε και επένδυσε τα υπόλοιπα.

Η 26χρονη Samuelson ήξερε ότι πολλοί Ολυμπιονίκες φίλοι της αγωνίζονταν για να εξοικονομήσουν χρήματα και τότε διαπίστωσε μια ευκαιρία για την καριέρα της μετά το πατινάζ. Έτσι τώρα είναι μεταξύ ενός σεβαστού αριθμού Ολυμπιονικών που εργάζονται στη διαχείριση του πλούτου σε μεγάλες τράπεζες, οι οποίες ελπίζουν ότι η αθλητική σταδιοδρομία τους εντυπωσιάζει τους υποψήφιους πελάτες. Η UBS Wealth Management Americas, της Bank of America Merrill Lynch και Morgan Stanley, όλες τους απασχολούν πολλούς συνταξιούχους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Πήγα για εξοικονόμηση και άρχισα να επενδύω,» δήλωσε η Samuelson, τώρα οικονομικός σύμβουλος της Bank of America Merrill Lynch στο Μίσιγκαν.

Η Σέρι Λιτλ, επικεφαλής της Merrill Lynch στην στρατηγική και την ανάπτυξη, δήλωσε ότι οι Ολυμπιονίκες όπως η Samuelson, αποτελούν επίσης ένα κίνητρο εργασίας για τη νεολαία.

Χρηματιστηριακές εταιρείες έχουν προσλάβει χιλιάδες εκπαιδευόμενους τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά των συμβούλων, αλλά περίπου οι μισοί εγκαταλείπουν, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης. Αντίθετα οι Ολυμπιονίκες αποτελούν μία… ομάδα με προσανατολισμό.

Η Samuelson και δύο άλλοι Ολυμπιονίκες δήλωσαν στο Reuters ότι τους αρέσει ο ανταγωνισμός της Wall Street και οι μισθοί που είναι υψηλοί και σταθεροί, καλύτερα από αυτό που θα μπορούσε να τους προσφέρει η αθλητική τους καριέρα.

Μετά το αργυρό μετάλλιο στο Τάε Κβον Ντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, ο Mark Lopez, κατευθύνθηκε στη Wall Street, ως επόμενο σταθμό στην ζωή και την καριέρα του.

Olympics+Day+13+Taekwondo+0zKdjUBKmGKl

«Δεν μπορώ να κλωτσάω για πάντα,» είπε ο Lopez πριν συμφωνήσει με την UBS AG ως οικονομικός σύμβουλος στο Χιούστον το 2011. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εικόνα του στην ιστοσελίδα της UBS, αυτός εμφανίζεται κρατώντας το ασημένιο του μετάλλιο.

Ο 34χρονος Lopez, έχει τον αδελφό του Στηβ και την αδερφή του Ντιάνα, αμφότεροι Ολυμπιονίκες, μεταξύ των πελατών του. Ενώ ο ίδιος, όπως λέει, θα ήταν ευτυχής να συνεργαστεί με περισσότερους Ολυμπιονίκες, ρεαλιστικά, ξέρει ότι λίγοι πληρούν τους στόχους της ελβετικής τράπεζας.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ παρέχει σε όλους τους Ολυμπιονίκες ασφάλιση υγείας, αλλά ο μισθός κάθε αθλητή εξαρτάται από το άθλημα και μπορεί να είναι από 6.000 δολάρια έως δεκάδες χιλιάδες ετησίως.

Ακόμη και οι Ολυμπιονίκες με διασημότητα, που έχουν προσοδοφόρες χορηγίες και δυνατές επαγγελματικές συμβάσεις, συχνά αποτυγχάνουν να προγραμματίσουν για το μέλλον.

«Ο μέσος αθλητής έχει μια καριέρα 15 έως 20 ετών, με τη συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια» είπε ο Τζόρνταν Γούξμαν οικονομικός σύμβουλος, που δουλεύει κυρίως με αθλητές που επενδύουν 30 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα, συμπεριλαμβανομένων και Ολυμπιονικών.

Ο David Emma, επαγγελματίας παίκτης του χόκεϊ που έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, είπε ότι έχασε το ογδόντα τοις εκατό των αποταμιεύσεων του, εξαιτίας της τεχνολογικής φούσκας γιατί ο οικονομικός σύμβουλος του, επένδυσε το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου του στον τομέα της τεχνολογίας.

Dc1o4X8c

Η απώλεια που αποδεκάτισε το κομπόδεμά του τον οδήγησε να ακολουθήσει μια καριέρα στη διαχείριση του πλούτου, πρώτα στη Merrill Lynch και αργότερα στο Hightower. Ο Emma συμβουλεύει σήμερα 35 επαγγελματίες αθλητές του χόκεϊ, γκολφ και τένις, μεταξύ των οποίων πολλοί Ολυμπιονίκες.

«Όσο λιγότερο μένεις στο σκοτάδι, τόσο καλύτερα είναι,» δήλωσε ο Emma. «Αυτά τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έχουν την εξουσία, να συμμετέχουν στις αγορές και τις επενδυτικές αποφάσεις» είπε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει