Σταϊνμάιερ: Δεν τίθεται θέμα απελευθέρωσης της βίζας στους Τούρκους

«Θα γίνει όταν θα εκπληρωθούν οι σχετικοί όροι»


ΚΟΣΜΟΣ
16:48
09/08/2016
Σταϊνμάιερ: Δεν τίθεται θέμα απελευθέρωσης της βίζας στους Τούρκους
1
loading

«Δεν τίθεται θέμα απελευθέρωσης του καθεστώτος της βίζας για τους τούρκους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες», τονίζει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Αναδεικνύει ωστόσο τον σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και θεωρεί ότι στη συζήτηση για την απόπειρα πραξικοπήματος έχει υποβαθμιστεί το γεγονός ότι οι επίδοξοι πραξικοπηματίες χρησιμοποίησαν βία εναντίων των πολιτών και του Κοινοβουλίου.

«Η απελευθέρωση της βίζας θα γίνει όταν θα εκπληρωθούν οι σχετικοί όροι», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild και προσθέτει ότι «αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».

Αναφερόμενος πάντως στις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών τονίζει μεν ότι η γερμανική κυβέρνηση τοποθετήθηκε από την αρχή με σαφήνεια σε ό,τι αφορά τις συλλήψεις δασκάλων, δικαστών και δημοσιογράφων και εξακολουθεί να το κάνει, αλλά επισήμανε ότι, παρόλη τη δικαιολογημένη κριτική για τα μέτρα που λαμβάνονται, «πρέπει να αναγνωρίσουμε -και αυτό υποβαθμίζεται στην γερμανική συζήτηση- ότι εκείνοι που επιχείρησαν το πραξικόπημα επιτέθηκαν με μεγάλη αγριότητα εναντίον πολιτών και εναντίον του Κοινοβουλίου».

Κληθείς να σχολιάσει υποθέσεις που θέλουν τη Ρωσία να προσφέρει στην Τουρκία την εναλλακτική μιας στρατιωτικής συμμαχίας εκτός ΝΑΤΟ, ο Σταινμάιερ εκτιμά ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική συμμαχία ασφάλειας για την Τουρκία. «Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ και πρέπει να παραμείνει έτσι», τονίζει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ταπανταολα

    ασε τα σαπια γερμαναρα ολα θα τα δωσετε στον τουρκαλα γιατι σε σχεση με το ισλαμ εισε μονιμως στα τεσσερα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει