Για 151 νεκρούς από αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σύρτη την Τετάρτη κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.

Σύμφωνα με τον Μούσα Ιμπραήμ το κυριότερο νοσοκομείο στην πόλη αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη σε εφόδια, ενώ η ηλεκτροδότησή του έχει διακοπεί.

Αξιωματούχος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου είπε ότι δυνάμεις του έχουν πλήξει τη Σύρτη τις τελευταίες 48 ώρες, αλλά ο σημαντικότερος στόχος ήταν ένα κέντρο διοίκησης του Καντάφι.

Ο Ιμπραήμ καταδίκασε παράλληλα το γεγονός ότι υψώθηκε η νέα σημαία της Λιβύης, αυτή του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, στον ΟΗΕ.

«Κοιτάξτε την Παλαιστίνη. Πάνω από 60 χρόνια θεμιτού αγώνα για ένα κράτος και ακόμα κανείς δεν θέλει να ακούσει το αίτημα του Παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει μια έδρα στον ΟΗΕ», είπε.

«Αλλά παρ’ όλ’ αυτά μερικές ένοπλες συμμορίες, με την υποστήριξη του NATO, καταφέρνουν να υψωθεί η σημαία τους στον ΟΗΕ, πριν καν θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη τη χώρα. Ο λιβυκός λαός δεν ψήφισε για αυτή τη σημαία. Όλα αυτά έγιναν δια της βίας, με ρουκέτες και πυραύλους και βόμβες», πρόσθεσε.