Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ενημερώνουν Τραμπ και Κλίντον

Οι δύο υποψήφιοι δεν θα πάρουν πληροφορίες για μυστικές αποστολές που βρίσκονται εν εξελίξει


ΚΟΣΜΟΣ
7:12
29/07/2016
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ενημερώνουν Τραμπ και Κλίντον
loading

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών θα καλέσουν τους υποψήφιους προέδρους και αντιπροέδρους από τα δύο πολιτικά κόμματα να λάβουν ενημερώσεις που είναι άκρως απόρρητες σε θέματα παγκοσμίων κρίσεων και απειλών ασφάλειας.

Τώρα που και τα δύο κόμματα έχουν χρίσει επίσημα τους υποψηφίους τους - οι Ρεπουμπλικανοί τον Ντόναλντ Τραμπ με τον κυβερνήτη Μάικ Πενς και οι Δημοκρατικοί την Χίλαρι Κλίντον με τον γερουσιαστή Τιμ Κέιν - και οι τέσσερις υποψήφιοι θα λάβουν τις ίδιες πληροφορίες.

Συνήθως οι υποψήφιοι κάθε κόμματος λαμβάνουν μία ενημέρωση, αλλά μπορούν να ζητήσουν να διασπαστεί σε μικρότερα τμήματα.

Στους μόνους βοηθούς και συμβούλους που θα επιτραπεί η είσοδος στις ενημερώσεις περιλαμβάνονται μόνο όσοι έχουν άδειες προσπέλασης ανώτατου επιπέδου.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, θα υπάρξουν ερωτηματικά για τον αν επιτρέπεται η συμμετοχή συμβούλων του Τραμπ που έχουν συνεργαστεί με επιχειρήσεις στην ανατολική Ευρώπη, καθώς και συνεργάτες της Κλίντον που εμπλέκονται στο θέμα του ιδιωτικού της διακομιστή μηνυμάτων.

Τις ενημερώσεις στους υποψηφίους επιβεβαίωσε χθες και ο επικεφαλής εθνικών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ, ο οποίος είπε ότι και οι δύο υποψήφιοι (για την προεδρία) θα ειδοποιηθούν και θα προσφερθούν σε αυτούς ενημερώσεις παρότι δεν είναι υποχρεωτικές. Παρά το γεγονός ότι οι ενημερώσεις θα περιέχουν απόρρητες πληροφορίες, ο Κλάπερ τις περιέγραψε ως γενικής φύσης.

Στις ενημερώσεις δεν θα συμπεριληφθούν πληροφορίες για τις πηγές πληροφοριών και τις μεθόδους άντλησής τους ή για μυστικές αποστολές που βρίσκονται εν εξελίξει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει