Η Liz Powers ήταν ανέκαθεν ευαισθητοποιημένη με το θέμα των αστέγων. Σε ηλικία 18 ετών κι ενώ σπούδαζε στο Χάρβαρντ, πήγαινε εθελοντικά σε ένα καταφύγιο αστέγων σερβίροντάς τους πρωινό πριν πάει για μάθημα.

Δέκα χρόνια αργότερα, έχει τη δική της επιχείρηση με στόχο να βοηθήσει τους αστέγους να φύγουν μία και καλή από τους δρόμους και τα καταφύγια και να αρχίσουν μια νέα ζωή.

Η Liz Powers δούλευε με καλλιτεχνικές ομάδες σε καταφύγια αστέγων στην Βοστόνη όταν παρατήρησε το έντονο πρόβλημα που υπήρχε στην περιοχή. Παρατήρησε ωστόσο, πως πολλοί άστεγοι δημιουργούσαν μοναδικά έργα τέχνης τα οποία κατέληγαν στα ντουλάπια και στα ψυγεία να τα χαζεύουν οι ίδιοι.

ARTLDIDFT2

Έτσι το 2013 της γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσει την δική της επιχείρηση, την ArtLifting με τη βοήθεια του αδερφού της και με αρχικό κεφάλαιο μόλις 4.000 δολάρια που είχαν στην άκρη.

Η ιδέα ήταν απλή: Άνθρωποι από καταφύγια αστέγων ή καλλιτεχνικές ομάδες σε νοσοκομεία θα συγκέντρωναν αστέγους ή άτομα με ειδικές ανάγκες οι οποίοι είχαν έφεση στις τέχνες και θα τους έφερναν στην ArtLifting. Αν τα έργα που δημιουργούσαν οι άνθρωποι αυτοί είχαν προοπτικές να πουληθούν, τότε η εταιρεία της τα δημοσίευε στη σελίδα της στο διαδίκτυο αναζητώντας έτσι αγοραστή.

Ο καλλιτέχνης παίρνει το 55% των κερδών από τις πωλήσεις και η ArtLifting το 44%. Το υπόλοιπο 1% χρησιμοποιείται ως προμήθεια στις ομάδες που ανακαλύπτουν τους καλλιτέχνες – άστεγους.

ARTLDIDFT3

Η Liz Powers τονίζει πως η ArtLifting δεν είναι μια  κερδοσκοπική εταιρεία που πουλάει έργα τέχνης αλλά μια επιχείρηση που δίνει ευκαιρίες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Μέσα σε τρία χρόνια, η ArtLifting πουλάει έργα 72 καλλιτεχνών. Αρχικά η νεαρή επιχειρηματίας ζήτησε τη βοήθεια του Τύπου για να κάνει γνωστή την επιχείρησή της και όπως φαίνεται τα κατάφερε.

ARTLDIDFT5

Μάλιστα έχει καταφέρει και έχει πουλήσει έργα τέχνης σε μεγάλους πελάτες όπως στην Microsoft και την Staples.

ARTLDIDFT4

Ο Ruben Lopez ήταν κάποτε άστεγος. Σήμερα βγάζει χρήματα ως καλλιτέχνης διαθέτοντας μάλιστα το δικό του στούντιο στο Μανχάταν.

ARTLDIDFT6 ARTLDIDFT7