Την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς και τη συνέχιση της διενέργειας ελέγχων σε περιοχές κοντά στα σύνορα της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ.

«Αυτό που μου φαίνεται ιδιαίτερα σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι μια αυξημένη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε δημόσιους χώρους. Για αυτό διέταξα η Ομοσπονδιακή Αστυνομία να αυξήσει αισθητά την παρουσία της σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς και να διενεργούνται περιστασιακοί στοχευμένοι έλεγχοι -που δεν είναι αισθητοί, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικοί- στις περιοχές κοντά στα σύνορα», δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ και πρόσθεσε ότι, αν απαιτούνται αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Αναφερόμενος στον 27χρονο Σύρο που ανατινάχτηκε χθες το βράδυ στο ‘Ανσμπαχ, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι είχε έρθει στην Γερμανία πριν από 2 χρόνια και επισήμανε ότι είχε λάβει καθεστώς πρόσφυγα στη Βουλγαρία, όπου και επρόκειτο να προωθηθεί.