Την παραίτηση του από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα υποβάλει τον Σεπτέμβριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών (2005-2009) και υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) το 2013, Πέερ Στάινμπρουκ.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψει την κοινοβουλευτική του εντολή, προκειμένου, όπως αναφέρεται στον γερμανικό Τύπο, να ασχοληθεί με την δημιουργία του Ομοσπονδιακού Ιδρύματος προς τιμήν του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Σμιτ, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Νοέμβριο.

«Με την ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας θεωρώ εκπληρωμένη αυτή την προσωπική μου υποχρέωση και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα, στο τέλος Σεπτεμβρίου, να παραδώσω την κοινοβουλευτική μου εντολή», δήλωσε ο κ. Στάινμπρουκ.

Πριν από λίγες ημέρες το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε διακομματικά τη δημιουργία του Ιδρύματος, η οποία θα ξεκινήσει την 1.1.2017 και θα λαμβάνει ομοσπονδιακή επιχορήγηση,ύψους δύο εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με την «Frankfurter Allgemeine Zeitung», θεωρείται βέβαιο ότι ο πρώην υπουργός θα λάβει μια από τις έξι θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. Ο κ. Στάινμπρουκ είναι ήδη πρόεδρος του Δ.Σ. του ιδιωτικού Ιδρύματος «Χέλμουτ και Λόκι Σμιτ».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.