Ένα κόμμα που παραδοσιακά υποστηρίζεται από τη μεγάλη ρωσική μειονότητα της Λετονίας μοιάζει να οδεύει προς μια πειστική νίκη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα μισά και πλέον εκλογικά τμήματα.

Με τις ψήφους από τα 578 επί συνόλου 1.027 εκλογικών τμημάτων να έχουν καταμετρηθεί το Κέντρο Αρμονίας προηγείται με 32%, ενώ ακολουθεί το Κόμμα της Μεταρρύθμισης του πρώην προέδρου Βάλντις Ζάτλερς με 19,4% και το Κόμμα της Ενότητας του πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόβσκις με 17%, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.

Νωρίτερα, τα αποτελέσματα από 560 τμήματα έφεραν το εθνικιστικό κόμμα Εθνική Συμμαχία να καταλαμβάνει 12,64%, ποσοστό λίγο υψηλότερο από αυτό της Ένωσης των Πρασίνων και των Αγροτών (12,61%), που συμμετείχε στον απερχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό.

Τα πλήρη αποτελέσματα αναμένονται μετά το μεσημέρι σήμερα.

Αναλυτές εκτιμούσαν πως οι Ντομπρόβσκις και Ζάτλερς θα μπορούσαν να σχηματίσουν από κοινού την επόμενη κυβέρνηση, όμως εάν όπως φαίνεται το Κέντρο Αρμονίας επιτύχει μια αδιαμφισβήτητη νίκη θα μπορεί να διεκδικήσει τη συμμετοχή του σε αυτή, για πρώτη φορά αφότου η χώρα ανεξαρτητοποιήθηκε από την πρώην Σοβιετική Ένωση το 1991.