Να παραδώσουν τα βαρέα όπλα τους στις νέες αρχές της Λιβύης ζήτησε από τους κανταφικούς που βρίσκονται στην πόλη, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με αξιωματούχους της Μπάνι Ουαλίντ ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ.

«Ο Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ συνάντησε μία αντιπροσωπεία στην Μπάνι Ουαλίντ και ζήτησε την παράδοση των βαρέων όπλων» δήλωσε ο εκπρόσωπος Μαχμούντ Σαμάμ.

Ο εκπρόσωπος δεν έκανε γνωστή την απάντηση της αντιπροσωπείας της Μπάνι Ουαλίντ αλλά ανέφερε ότι αν παραδοθούν τα βαρέα όπλα, οι μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου θα μπουν στην πόλη χωρίς να βλάψουν τους αμάχους.

Στο μεταξύ, ο στρατηγός Κάρτερ Χαμ, ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην Αφρική (AFRICOM) δήλωσε ότι ο Μουάμαρ Καντάφι ελέγχει έναν μικρό αριθμό μαχητών στην Λιβύη, ενώ η ικανότητά του να επηρεάζει τα γεγονότα έχει υπονομευθεί σε μεγάλο βαθμό.

“Μου φαίνεται ότι η ικανότητα του να επηρεάζει τις καθημερινές δραστηριότητες έχει υπονομευθεί σε μεγάλο βαθμό, ίσως όχι τελείως αλλά σημαντικά” ανέφερε ο Αμερικανός στρατηγός.