Ένας «Ιντιάνα Τζόουνς» ηλικίας πέντε ετών!

Ξέθαψε απολίθωμα 160 εκατ. ετών παίζοντας με το φτυάρι της


ΚΟΣΜΟΣ
14:38
13/09/2011
Ένας «Ιντιάνα Τζόουνς» ηλικίας πέντε ετών!
5
loading

Η μικρή Έμιλι Μπάλντρι, αν και μόλις 5 χρονών, ανακάλυψε ένα απολίθωμα της Ιουρασικής περιόδου! Τα «εργαλεία» που είχε στη διάθεση της για να πραγματοποιήσει την ανασκαφή ήταν μονάχα ένα φτυάρι, σαν αυτά που τα παιδιά χρησιμοποιούν για να παίζουν στην άμμο!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αγγλία, στην περιοχή του Gloucestershire. Η μικρή Έμιλι, μαζί με τον πατέρα της, είχαν επισκεφτεί το πάρκο «Cotswold».

Εκεί, η μικρή παίζοντας με το φτυάρι της, ξέθαψε ένα απολίθωμα που υπολογίζεται ότι είναι 160 εκατομμυρίων χρόνων. Προέρχεται από την Ιουρασική περιόδο και σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι απέμεινε από ένα μαλάκιο που ζούσε την περίοδο εκείνη στους ωκεανούς.

Το καβούκι του, θυμίζει στο σχήμα αυτό του σημερινού σαλιγκαριού μιας και φέρει τις χαρακτηριστικές σπείρες. Επιπλέον, από αυτό εξέχουν αγκάθια, μήκους 2,5 εκατοστών.

Αφού η Έμιλι, με την βοήθεια του πατέρα της το έβγαλαν από το έδαφος, το παρέδωσαν σε ένα γεωλόγο ώστε να γίνει η κατάλληλη συντήρηση. Όταν η αποκατάσταση του απολιθώματος ολοκληρώθηκε και η Έμιλι το πήρε ξανά στα χέρια της, είπε ότι είναι ιδιαιτέρως χαρούμενη. «Δείχνει πολύ γυαλιστερό τώρα» είπε. Από την άλλη, ο πατέρας της συμπλήρωσε: «Είναι εντυπωσιακό πόση δουλεία έγινε στην αποκατάσταση του απολιθώματος».

Τέλος, ο γεωλόγος που ανέλαβε να κάνει την συντήρηση του απολιθώματος δήλωσε πως πρόκειται για το πρώτο απολίθωμα του συγκεκριμένου μαλάκιου που ανακαλύφθηκε σε ολόκληρη την Αγγλία!

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar spylab

  λέγεται αμμωνιτης

 2. avatar gregouar

  Σκεφτείτε χαρά που θα πήρε η μικρή...Μπράβο της.Αν το έβρισκε κάποιος εδώ στην Ελλάδα,σιγά μην φώναζε γεωλόγο.Σπίτι πάνω από το τζάκι.

  1. avatar ineth

   και λοιπόν? Έχω δεκάδες από την εποχή που ο πατέρας μου με έπερνε με το σφυράκι του και πηγαίναμε σε μέρη που είχε σταμπάρει και βρίσκαμε διάφορα. Στη Σαλαμίνα επίσης είναι καλά για να βρίσκεις γεολογικές φυσαλίδες με ημιπολύτιμους λίθους. Δεν είναι όλα τα ευρήματα σημαντικά ξέρεις, απλά είναι όμορφα. Σε αυτπη την περίπτωση ομως το εύρημα είναι εκπληκτικό. Το ίδιο και η μικρή.

 3. avatar Δημήτριος

  Έμιλι να γίνεις αρχαιολόγος 🙂

 4. avatar meleka

  Εύχομαι να σπουδάσει κάτι σχετικό για να βοηθήσει στην ανακάλυψη σπουδαιότερων ευρημάτων....χαλάλι της....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει