Η μικρή Έμιλι Μπάλντρι, αν και μόλις 5 χρονών, ανακάλυψε ένα απολίθωμα της Ιουρασικής περιόδου! Τα «εργαλεία» που είχε στη διάθεση της για να πραγματοποιήσει την ανασκαφή ήταν μονάχα ένα φτυάρι, σαν αυτά που τα παιδιά χρησιμοποιούν για να παίζουν στην άμμο!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αγγλία, στην περιοχή του Gloucestershire. Η μικρή Έμιλι, μαζί με τον πατέρα της, είχαν επισκεφτεί το πάρκο «Cotswold».

Εκεί, η μικρή παίζοντας με το φτυάρι της, ξέθαψε ένα απολίθωμα που υπολογίζεται ότι είναι 160 εκατομμυρίων χρόνων. Προέρχεται από την Ιουρασική περιόδο και σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι απέμεινε από ένα μαλάκιο που ζούσε την περίοδο εκείνη στους ωκεανούς.

Το καβούκι του, θυμίζει στο σχήμα αυτό του σημερινού σαλιγκαριού μιας και φέρει τις χαρακτηριστικές σπείρες. Επιπλέον, από αυτό εξέχουν αγκάθια, μήκους 2,5 εκατοστών.

Αφού η Έμιλι, με την βοήθεια του πατέρα της το έβγαλαν από το έδαφος, το παρέδωσαν σε ένα γεωλόγο ώστε να γίνει η κατάλληλη συντήρηση. Όταν η αποκατάσταση του απολιθώματος ολοκληρώθηκε και η Έμιλι το πήρε ξανά στα χέρια της, είπε ότι είναι ιδιαιτέρως χαρούμενη. «Δείχνει πολύ γυαλιστερό τώρα» είπε. Από την άλλη, ο πατέρας της συμπλήρωσε: «Είναι εντυπωσιακό πόση δουλεία έγινε στην αποκατάσταση του απολιθώματος».

Τέλος, ο γεωλόγος που ανέλαβε να κάνει την συντήρηση του απολιθώματος δήλωσε πως πρόκειται για το πρώτο απολίθωμα του συγκεκριμένου μαλάκιου που ανακαλύφθηκε σε ολόκληρη την Αγγλία!