Ο Ντομινίκ Στρος-Καν  καταθέτει ως μάρτυρας στην αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας που άρχισε μετά τη μήνυση για απόπειρα βιασμού της γαλλίδας συγγραφέως Τριστάν Μπανόν.

Ύστερα από αίτημα του Στρος-Καν, η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε όσο το δυνατόν νωρίτερα, ανέφεραν οι Φρεντερίκ Μπολιέ και Ανρί Λεκλέρκ, οι δικηγόροι του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Τον Ιούνιο, μετά τη σύλληψη του Στρος-Καν στη Νέα Υόρκη ύστερα από κατηγορίες για σεξουαλικές εγκληματικές πράξεις σε βάρος μιας καμαριέρας ξενοδοχείου, η Μπανόν είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του για απόπειρα βιασμού το 2003. Η μήνυση εξετάστηκε αρχικά από την εισαγγελία του Παρισιού.

Για την ολοκλήρωση της έρευνας, έπρεπε να καταθέσει Στρος-Καν. Οι οικείοι του είχαν δηλώσει ότι ο ίδιος ήθελε να εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες της Μπανόν, επέστρεψε στις 4 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι μετά την απαλλαγή του από όλες τις σε βάρος του κατηγορίες στις ΗΠΑ.

Στο τέλος της προκαταρκτικής έρευνας η εισαγγελία μπορεί να αποφασίσει να ξεκινήσει δικαστική έρευνα την οποία θα αναλάβει ανακριτής, να θέσει στο αρχείο την υπόθεση ή να κρίνει ότι τα αναφερόμενα γεγονότα, που χρονολογούνται στο 2003, παραγράφονται.