Ο 75χρονος John Blade είναι παντρεμένος με τον παιδικό του έρωτα, την 74χρονη Esther Blades και τα σοβαρά προβλήματα όρασης που έχει, δεν τον εμπόδισαν να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρό της με το δικό του τρόπο.

Και οι δύο μοιράζονταν το ίδιο όνειρο, να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία αλλά τα προβλήματα υγείας του ίδιου και της γυναίκας του, τους εμπόδισαν. Έτσι, όταν η Esther διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και η όραση του John άρχισε να επιδεινώνεται, εμποδίζοντας το ζευγάρι να κάνει το ταξίδι, εκείνος αποφάσισε να φέρει την Ιαπωνία σε αυτούς.

Σήμερα, περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα και έχοντας ξοδέψει αρκετές χιλιάδες λίρες, η πίσω αυλή του ζευγαριού έχει μετατραπεί σε μια πανέμορφη όαση με άρωμα Ασίας. Ο John, συνταξιούχος αξιωματικός φυλακών ο ίδιος, δήλωσε: «Όταν ήμουν νέος, έκανα συλλογή από σπαθιά και περίπου 40 χρόνια πριν, η σύζυγός μου μού αγόρασε ένα σπαθί Σαμουράι. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Εμείς ερωτευτήκαμε τα πάντα που είχαν να κάνουν με τη χώρα και τον πολιτισμό της και έχουμε πάρα πολλά στολίδια και συλλεκτικά αντικείμενα».

Το ζευγάρι είναι παντρεμένο από το 1966 και είχε ένα γιο που έχασε με τραγικό τρόπο δύο μέρες πριν από τα 21α γενέθλιά του. Οι δυο τους, περνώντας τα χρόνια, έμειναν μόνοι τους και αφιερώθηκαν ο ένας στον άλλο. Αποφάσισαν να φτιάξουν τον κήπο μαζί, αλλά όταν η 74χρονη διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και αναγκάστηκε να μείνει σε καροτσάκι, ο 75χρονος αποφάσισε να συνεχίσει μόνος του το έργο που άφησαν στη μέση.

Αν και τα προβλήματα με την όρασή του χειροτέρευαν, δεν το έβαλε κάτω. Ο άνδρας που είναι τυφλός από το ένα μάτι και βλέπει μερικώς από το άλλο έκανε τα πάντα για να ολοκληρώσει τον κήπο που παραπέμπει σε Ιαπωνία για να ευχαριστήσει την αγαπημένη του, η οποία δεν μπορεί πια να πάει κάπου πιο μακριά από την αυλή τους. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και ο αφοσιωμένος σύζυγος δεν μετανιώνει λεπτό για τις προσπάθειες του, αλλά και για τα χρήματα που έχουν δαπανήσει.

garden1 garden2 garden3 garden4 garden5 garden6 garden7 garden8 garden9 garden10 garden11 garden12 garden13 garden14