Ένας τρομοκρατημένος πιλότος αλεξίπτωτου πλαγιάς μαγνητοσκόπησε τον εαυτό του να φωνάζει σε έναν αετό που έφτασε σε απόσταση αναπνοής και έκανε δύο μεγάλες τρύπες στο αλεξίπτωτό του.

Ο Ozgur Cicek έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από το χωριό Bademagaci στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Αττάλειας της Τουρκίας, κοντά τις ακτές της Μεσογείου, όταν ο αετός έβαλε στόχο το αλεξίπτωτο και του επιτέθηκε. Τα πλάνα από το περιστατικό καταγράφηκαν από την κάμερα του Cicek την οποία είχε τοποθετημένη στο κράνος του κάνοντας αλεξίπτωτο πλαγιάς και απολαμβάνοντας το όμορφο ορεινό τοπίο.

Aλλά η χαλαρή βόλτα πάνω την περιοχή και τις ομορφιές της μετατράπηκαν σε έναν πανικόβλητο αγώνα για να προσγειωθεί όταν πρόσεξε ότι ένας αετός που τον είχε πλησιάσει έφτασε επικίνδυνα κοντά στο αλεξίπτωτό του.

dpfu1

Στο βίντεο ο τρομοκρατημένος άνδρας μπορεί να ακουστεί να φωνάζει στο πουλί σε μια προσπάθεια να το τρομάξει για να φύγει μακριά και να μην του κάνει ζημιά. Ωστόσο δεν τα κατάφερε και πέτυχε το αντίθετο καθώς όρμησε στο αλεξίπτωτο και του έκανε δύο τρύπες.

Εκείνος συνέχισε να φωνάζει αλλά το πουλί τον ακολουθούσε, πλησιάζοντας επικίνδυνα κοντά και δημιουργώντας ισχυρά χτυπήματα με τα νύχια του στο ύφασμα. Ο αετός επιτέθηκε αρκετές φορές από ψηλά για πάνω από ένα λεπτό και τελικά ο Cicek κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια σε ένα χωράφι.

dpfu3
Όταν άγγιξε το έδαφος, αναστέναξε με ανακούφιση και είπε: «Τώρα είμαι ένας πιλότος αλεξίπτωτου πλαγιάς που επέζησε από μια επίθεση αετού». Στη συνέχεια ανακάλυψε ότι είχε δίκιο να φωνάζει στο πουλί καθώς κατέστρεψε δύο σημεία του αλεξίπτωτου.
dpfu2
Μετά το περιστατικό, ο ίδιος αποφάσισε να δημοσιεύσει το βίντεο στο διαδίκτυο για να μοιραστεί την εμπειρία του και ανέφερε ότι ο αετός έσκισε το ύφασμα σε δύο σημεία.