Μικρή υποχώρηση κάτω από τα 6,07 μέτρα σημείωσε νωρίς σήμερα το πρωί η στάθμη των υδάτων στο Σηκουάνα, για πρώτη φορά εδώ και μία εβδομάδα, ενώ στις 2 τη νύχτα είχε φτάσει στα 6 μέτρα και 10 εκατοστά, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πρόληψης Vigicrues.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ είχε δηλώσει χθες ότι είναι «πιθανόν το επίπεδο να σταθεροποιηθεί μεταξύ 6,10 μ. και 6,40 μ. τη νύχτα». Επί του παρόντος, η στάθμη παραμένει κάτω από την πλημμύρα του 1982 (6,18 μ.) και απέχει μακράν από αυτήν, την ιστορική, του 1910 (8,62 μ.).

Το «χειρότερο σενάριο» για το οποίο έκανε λόγο το υπουργείο ήταν το νερό να φθάσει τα 6,50 μ.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει περαιτέρω βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι οποίες όμως δεν αναμένεται να είναι εξίσου σφοδρές με εκείνες του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο πλημμύρας του Σηκουάνα, όπου η άνοδος των υδάτων έφθασε χθες στο ψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 και πλέον χρόνων, το Παρίσι είχε λάβει σειρά προληπτικών μέτρων: τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ παρέμειναν κλειστά, τα ποταμόπλοια έμειναν στην αποβάθρα ενώ στήθηκαν και οδοφράγματα.

Μέχρι στιγμής στη γαλλική πρωτεύουσα δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές από την υπερχείλιση του Σηκουάνα, ωστόσο το Παρίσι όπως και 12 άλλα διαμερίσματα, είναι σε πορτοκαλί συναγερμό.