Πριν από 65 χρόνια σαν σήμερα ήρθε στον κόσμο ένα από τους θρυλικούς και χαρισματικούς τραγουδιστές της ροκ σκηνής, ο ανατρεπτικός Freddie Mercury. Ο frontman των Queen γεννήθηκε το 1946 στη Ζανζιβάρη της Αφρικής. Το πραγματικό του όνομα ήταν Farrokh Bulsara. Ο Mercury έζησε αρκετά χρόνια στην Ινδία πριν μετακομίσει στη Μεγάλη Βρετανία, απ΄όπου ξεκίνησε η πορεία του στη μουσική.

Το Απρίλιο του 1970 ίδρυσε τους Queen, ένα από συγκρότηματα που άλλαξε για πάντα τη ροκ σκηνή με κλασικά τραγούδια, όπως τα «Bohemian Rhapsody», «We will rock you», «I want to break free», «We are the champions» και άλλα.

Ο Mercury προσπαθούσε να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να απασχολεί μόνο με τη δουλειά του, γι΄αυτό και δεν είχε δηλώσει ποτέ επίσημα τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Καθώς η πορεία των Queen διαγράφεται λαμπρή, ο Mercury σοκάρει όταν στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ανακοινώνει ότι πάσχει από AIDS. Τελικά άφησε την τελευταία του πνοή μια μέρα μετά σε ηλικία μόνο 45 ετών.

Η Google σήμερα τιμά τη μνήμη του, αφιερώνοντας το λογότυπό της σε αυτόν.