Ενθουσιασμένοι κυνηγοί θησαυρών συρρέουν σε μια παραλία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφότου ένας 60χρονος βρήκε μέρος ενός θησαυρού που υπολογίζεται ότι αξίζει συνολικά 120 εκατομμύρια λίρες.

Ο Vincent Thurkettle δεν πίστευε στα μάτια του όταν βρήκε τυχαία το ψήγμα χρυσού, αξίας περίπου 50.000 λιρών, στο μέγεθος ενός αυγού κότας. Πιστεύεται μάλιστα ότι είναι μέρος ενός μεγάλου τμήματος χρυσού που βυθίστηκε όταν το Royal Charter ναυάγησε κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα το 1859.

Ο άντρας εντόπισε τον χρυσό στον πυθμένα της θάλασσας στην ακτή του Anglesey της Ουαλίας. Το ψήγμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, έχει σχεδόν διπλάσιο βάρος, και συγκεκριμένα 59 γραμμάρια, από το δεύτερο μεγαλύτερο ψήγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο βρέθηκε στην Κορνουάλη περισσότερα από 200 χρόνια πριν, το 1808.

Για 150 χρόνια κυνηγοί θησαυρών ψάχνουν να βρουν τα ίχνη του χαμένου χρυσού και ο Vincent είναι ένας από αυτούς. Πέρασε 7 καλοκαίρια στη συγκεκριμένη ακτή και η επιμονή του τον επιβράβευσε μετά από τόσο καιρό. «Έμεινα έκπληκτος όταν βρήκα για πρώτη φορά το ψήγμα. Ήταν στην άμμο κάτω από το νερό και φαινόταν τεράστιο στην αρχή. Περίμενα να βρω μόνο σκόνη από χρυσό και δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν βρήκα ένα τέτοιο μεγάλο κομμάτι χρυσού. Ήταν μια μαγική στιγμή. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι είχα δει ένα ψήγμα σαν αυτό μόνο σε ένα μουσείο». Ο Vincent έκανε την ανακάλυψη το 2012, αλλά το αποκάλυψε τώρα, έχοντας κάνει επιπλέον έρευνα και για άλλο χρυσό στην περιοχή.

Το πλοίο το οποίο είχε βυθιστεί είχε προορισμό το Λίβερπουλ και μετέφερε χρυσό από την Αυστραλία. Περίπου 450 άνθρωποι πιστεύεται πως έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο. Εφόσον το ψήγμα βρέθηκε κοντά στο ναυάγιο, ανήκει πλέον στο Στέμμα, ενώ ο 60χρονος θα πάρει την αμοιβή του ανιχνευτή.

gold1 gold2 gold4 gold5