Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα πως οι συνομιλίες με τη Ρωσία και με τους εταίρους του συνασπισμού «πλησιάζουν εγγύτερα σε ένα σημείο κατανόησης» προκειμένου να ανανεωθεί η συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία, περιλαμβανομένης και της περιοχής γύρω από την πόλη Χαλέπι.

«Πλησιάζουμε εγγύτερα σε ένα σημείο κατανόησης, αλλά έχουμε κάποια δουλειά να κάνουμε και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ», δήλωσε ο Κέρι κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ-Τζουμπέιρ στη Γενεύη.

Ο Τζουμπέιρ χαρακτήρισε την κλιμάκωση των μαχών «παραβίαση όλων των ανθρωπιστικών νόμων», επιρρίπτοντας την ευθύνη για τα αεροπορικά πλήγματα στο Χαλέπι στις κυβερνητικές δυνάμεις και κάλεσε τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ να παραιτηθεί. «Μπορεί να φύγει μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας και ελπίζουμε ότι θα το κάνει, αλλιώς θα απομακρυνθεί με τη βία», είπε ο Τζουμπέιρ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.