Η BP υποστήριξε ότι η έφοδος δικαστικών αξιωματούχων στα γραφεία της στη Μόσχα, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, αποτελεί μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις στην επιχειρηματική της δραστηριότητα στη Ρωσία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της BP στη Ρωσία Τζέρεμι Χακ φέρεται να δήλωσε, ότι η έρευνα που διεξήγαγαν εντεταλμένοι δικαστικοί υπάλληλοι εντάσσεται σε μια απόπειρα να ασκηθεί «πίεση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της BP στη Ρωσία», προσθέτοντας ότι παρέλυσε κάθε δραστηριότητα στα γραφεία της στη Μόσχα και ότι οι δικαστικοί αξιωματούχοι ενδέχεται να συνεχίσουν τις κατασχέσεις εγγράφων ως τα τέλη της εβδομάδας.

Η πρωινή έφοδος, κατά την οποία 15 πράκτορες μπήκαν στα γραφεία της BP Trading και τα έκλεισαν, εντάσσεται στη νομική μάχη που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη για την αποτυχημένη προσπάθεια να αποσπάσει άδειες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου στην Αρκτική σε συνεργασία με ρωσική κοινοπραξία.

Δικηγόροι που ενεργούν για λογαριασμό της «πολυεθνικής εταιρίας» είπαν νωρίτερα σήμερα πως η έρευνα συνδέεται με την αγωγή που κατέθεσαν οι εντολείς τους σχετικά με την κατάρρευση της συμφωνίας Rosneft- BP ζητώντας αποζημιώσεις.