Νέες διαστάσεις στην υπόθεση του θανάτου του Prince σε ηλικία 57 ετών δίνουν δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα οποία αναφέρουν ότι ο διάσημος τραγουδιστής, νοσηλεύθηκε μετά από υπερβολική χρήση ναρκωτικών πριν από έξι ημέρες.

Αν και η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί, αμερικανικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και το ΤΜΖ, γράφουν ότι το αεροπλάνο του Prince πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μολίν στο Ιλινόις – μετά από συναυλία που έδωσε στην Ατλάντα – προκειμένου να εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Μάλιστα τότε οι συνεργάτες του μιλούσαν για γρίπη, κάτι που κατά τα δημοσιεύματα δεν δικαιολογεί την έκτακτη προσγείωση, μόλις 48 λεπτά πριν φτάσει στον τελικό του προορισμό.

Η είδηση αυτή ακολουθεί τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες απεικονίζεται να αναχωρεί από φαρμακείο 15 ώρες πριν το θάνατό του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι γιατροί του έδωσαν την αποκαλούμενη «save shot» (σωτήρια ένεση) η οποία χορηγείται συνήθως σε άτομα που έχουν κάνει υπερβολική χρήση ναρκωτικών.

Τα δημοσιεύματα προσθέτουν ότι οι γιατροί συμβούλεψαν τον τραγουδιστή να παραμείνει 24 ώρες στο νοσοκομείο αλλά ο ίδιος και οι συνεργάτες του επέλεξαν να αναχωρήσουν.

Οι συνεργάτες του ζήτησαν συγκεκριμένο δωμάτιο, υπό συγκεκριμένες συνθήκες ιδιωτικότητας, κάτι που δεν μπορούσε να ικανοποιήσει το νοσοκομείο και έτσι ο Prince έφυγε.