Μπορεί οι διασημότεροι serial killers να είναι στην πλειοψηφία τους άντρες, όμως υπάρχουν και πολλές… «συνάδελφοί» του θηλυκού γένους των οποίων τα αποτρόπαια κατορθώματα προκαλούν εξίσου μεγάλο σοκ .

Είτε λόγω απλής διαστροφής, είτε λόγω προβληματικής παιδική ηλικίας, οι γυναίκες αυτές φρόντισαν να μείνουν στην εγκληματολογική ιστορία λόγω των πράξεών τους.

Aileen Wuornos
Αριθμός θυμάτων: 8

Ίσως η πιο διάσημη serial killer της σύγχρονης εποχής, έζησε μια άκρως προβληματική παιδική ηλικία. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή όπου κρατείτο λόγω σχιζοφρένιας και κακοποίησης μικρών παιδιών. Η μητέρα της, την παράτησε όταν εκείνη ήταν ακόμη τεσσάρων.

Στα 12 της, είχε σεξουαλικές επαφές με αντάλλαγμα τσιγάρα, ναρκωτικά και φαγητό ενώ παράλληλα την παρενοχλούσε μέχρι και ο ίδιος της ο αδερφός. Ο παππούς της, ο οποίος ήταν υπεύθυνος να την μεγαλώσει, φέρεται να την βίαζε και να την χτύπαγε επανειλημμένως.

Στα 14 της έμεινε έγκυος από βιασμό και έδωσε για υιοθεσία το παιδί που έφερε στον κόσμο. Έναν χρόνο μετά, ο παππούς της τη διώχνει από το σπίτι και εκείνη αναγκάζεται να εργαστεί ως ιερόδουλη μένοντας παράλληλα σε δάση κοντά στο σπίτι της.

Το πρώτο της θύμα ισχυρίζεται πως το σκότωσε από αυτό-άμυνα όταν αυτός προσπάθησε να τη βιάσει. Όμως ακολούθησαν άλλοι επτά φόνοι. Η Wuornos άρχισε να σκοτώνει τυχαία υποψήφιους πελάτες της μέχρι που συνελήφθη και εκτελέστηκε το 2002.

Η ζωή της έγινε ταινία (Monster, 2003) με τη Charlize Theron να αναγκάζεται να μεταμορφωθεί ολοκληρωτικά για να καταφέρει να μπει στον ρόλο της.

Rosemary West
Αριθμός θυμάτων: 10 (πιθανώς και περισσότερα)

Άλλη μία περίπτωση προβληματικής παιδικής ηλικίας είναι αυτή της Βρετανίδας Rosemary West. Με συνεργό τον ίδιο της τον σύζυγο, Fred, συνελήφθη για τον φόνο των οκτώ στον αριθμό παιδιών της.

Οι δυο τους διάλεγαν άπορα κορίτσια από τον δρόμο και τους υπόσχονταν καταφύγιο στο σπίτι τους. Ήταν όμως μια θανατηφόρα παγίδα. Το φονικό ζευγάρι τα κακοποιούσε , τα βασάνιζε και τα οδηγούσε τελικά στον θάνατο.

Κατηγορήθηκαν για περίπου 20 περιπτώσεις εξαφανίσεων μικρών παιδιών από τις οποίες επιβεβαιώθηκαν μόνο οι 10 (με τις οκτώ να είναι τα ίδια τους τα παιδιά).

Andrea Yates
Αριθμός θυμάτων: 5

Μπορεί να μην είχε διαγνωστεί ως σχιζοφρενής, όμως η Andrea Yates είχε σοβαρά ψυχολογικά και κλινικά προβλήματα. Παντρεμένη με τον Rusty Yates, έναν ιερέα που ήθελε πολλούς απογόνους, έκανε πέντε παιδιά.

Ο Yates δεν την άφηνε ποτέ μόνη μαζί τους και προσπαθούσε πάντοτε να βάζει κάποιον άνθρωπο να τη βοηθάει στη φύλαξή τους. Μία ημέρα αποφάσισε να δοκιμάσει την ανεξαρτησία της κι έτσι την έφυγε από το σπίτι αφήνοντάς την ολομόναχη με τα παιδιά.

Δεν θα μπορούσε να προβλέψει την τραγική εξέλιξη. Η Andrea Yates έπνιξε τα ίδια της τα σπλάχνα ένα ένα στη μπανιέρα του σπιτιού της κι ύστερα κάλεσε την Αστυνομία για να δηλώσει η ίδια την αποτρόπαια πράξη.

Beverly Allitt
Αριθμός θυμάτων: 4

Γνωστή στα Μέσα ως ο «Άγγελος του Θανάτου», η Beverly Allitt είναι υπεύθυνη για τον θάνατο τεσσάρων νεογνών. Εκμεταλλευόμενη την εργασιακή της θέση ως νοσοκόμα, ασκούσε αρρωστημένες πρακτικές στα νεογέννητα παιδιά.
Αυτές οι πρακτικές υπαγόρευαν τη νοθεία των ουσιών που χορηγούνταν στα παιδιά με άλλες δηλητηριώδεις, οι οποίες θα προκαλούσαν καρδιακή προσβολή στα αγγελούδια. Σε διάστημα δύο εβδομάδων επιτέθηκε σε 13 παιδάκια εκ των οποίων τα τέσσερα έχασαν τελικά τη ζωή τους.

Οι ψυχίατροι που την εξέτασαν μετά τη σύλληψή της κατέληξαν στο ότι πάσχει από μία περίεργη ψυχική ασθένεια που είναι γνωστή ως «Σύνδρομο Munchausen» κατά την οποία ο ασθενής αρέσκεται στο να τραβάει την προσοχή των γύρω του με παράξενους τρόπους. Για τον ίδιο λόγο φέρεται να πραγματοποίησε και τις δολοφονικές τις πράξεις.

Belle Sorenson Gunness
Αριθμός θυμάτων: υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 42

Είναι η γυναίκα που αξίζει όσο καμία άλλη να αποκαλείται ως η «Μαύρη Χήρα». Κίνητρο των φόνων της ήταν κυρίως η απληστία.

Γεννημένη στη Νορβηγία, μετακόμισε στις ΗΠΑ όπου παντρεύτηκε έναν επιχειρηματία στο Σικάγο. Η Gunness φαίνεται πως δηλητηρίασε όλη της την οικογένεια (σύζυγο και δύο παιδιά) προκειμένου να εισπράξει την υψηλή αποζημίωση από τα ασφάλιστρα.

Παίρνοντας την περιουσία του συζύγου της, αγόρασε μια φάρμα την οποία τελικά μετέτρεψε σε άνδρο θανάτου. Εξαπατούσε αθώους μνηστήρες και τους έπειθε να την παντρευτούν. Όλοι όμως εξαφανίζονταν υπό μυστηριώδεις συνθήκες ή πέθαιναν σε ατυχήματα.

Για όλες αυτές τις «ατυχίες» της ζωής της, η Gunness εισέπραττε φυσικά μεγάλα ποσά αποζημιώσεων. Μέχρι που κάποιος την κατάλαβε και εκδικήθηκε για τον θάνατο δεκάδων άμοιρων ανδρών. Το πτώμα της βρέθηκε αποκεφαλισμένο και πεταμένο στην περιοχή που έμενε.

Οι αστυνομικοί που έψαξαν τελικά το σπίτι της βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Κάτω από το έδαφος της φάρμας της ήταν θαμμένα 42 πτώματα.