Ισχυρές πιέσεις ασκεί το ΝΑΤΟ κατά του καθεστώτος Καντάφι, συνεχίζοντας τους βομβαρδισμούς εναντίον στόχων του στρατού στη Σύρτη.

Την ώρα που οι αντικαθεστωτικοί προετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση στην παραλιακή αυτή πόλη, το ΝΑΤΟ κατέστρεψε 11 οχήματα εξοπλισμένα με όπλα, 3 στρατιωτικά οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και ένα θωρακισμένο όχημα. Επίσης έπληξε δύο στρατιωτικά καταφύγια, ένα παρατηρητήριο και ένα οχυρό του σώματος μηχανικού του στρατού στην πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται 360 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν και σε άλλους στόχους του λιβυκού καθεστώτος κοντά στην Τρίπολη, σε μια στρατιωτική αποθήκη και έναν εκτοξευτή πυραύλων, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Βορειοατλαντική Συμμαχία, στον οποίο προσθέτει ότι το ΝΑΤΟ έπληξε κι άλλους στρατιωτικούς στόχους κοντά στη Σύρτη.

Την ίδια ώρα οι αντικαθεστωτικοί στην Τρίπολη ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν πλέον τον απόλυτο έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης, μολονότι όπως σημείωσαν εξακολουθούν να υπάρχουν θύλακες αντίστασης στα περίχωρά του.

Οι δυνάμεις του Καντάφι έριξαν χθες ρουκέτες και οβίδες στο αεροδρόμιο καταστρέφοντας τρία αεροπλάνα και προκαλώντας ζημιές σε πολλά άλλα. «Είχαν στόχο ιδιαιτέρως τα αεροπλάνα», σύμφωνα με τον ίδιο.