Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η έρευνα του FBI-σε σχέση με την αλληλογραφία της Χίλαρι Κλίντον μέσω ιδιωτικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο ήταν υπουργός Εξωτερικών- διεξήχθη χωρίς την παραμικρή παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας.

«Εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική παρέμβαση σε καμιά από τις έρευνες που διεξήχθησαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης ή το FBI. Τελεία και παύλα», δήλωσε ο Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Δεν μιλώ ούτε στην υπουργό Δικαιοσύνης ούτε στον διευθυντή του FBI για έρευνες που είναι σε εξέλιξη. Πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβω; Είναι εγγυημένο», δήλωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος ο οποίος αναχωρεί από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.

Ο Ομπάμα επανέλαβε εξάλλου την πεποίθησή του ότι η Χίλαρι Κλίντον ουδέποτε έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Αμερικής αναφερόμενος πάντα στο θέμα των e-mails της όταν ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Ομπάμα είπε ότι η Κλίντον παραδέχθηκε ότι επέδειξε «αμέλεια» στο θέμα αυτό χρησιμοποιώντας ιδιωτικό υπολογιστή για υποθέσεις της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η Χίλαρι Κλίντον «υπηρέτησε την πατρίδα της και επιτέλεσε εξαιρετικό έργο» ως υπουργός Εξωτερικών επί τέσσερα χρόνια.

Η υπόθεση των e-mails της πρώην Πρώτης Κυρίας, η οποία χρησιμοποίησε το ιδιωτικό της ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για επαγγελματικούς σκοπούς όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών (2009-2013), δηλητηριάζει την εκστρατεία της λόγω και των επιθέσεων που της εξαπολύουν οι Ρεπουμπλικανοί αντίπαλοί της στην κούρσα για το Λευκό Οίκο.