Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Δυτική Όχθη. Το αμφιλεγόμενο ισραηλινό «τείχος ασφαλείας»

EIKONES1

Δρομείς τρέχουν κατά μήκους του αμφιλεγόμενου τείχους της Δυτικής Όχθης.

Τιαντζίν, Κίνα. Ένας όμορφος κόσμος, ένας κόσμος μαγικός

EIKONES3

Στιγμιότυπο από την παράσταση εκπαιδευτών με φάλαινες μπελούγκα στο Haichang Polar Ocean της Τιαντζίν στην Κίνα.

Ειδομένη, Ελλάδα. Με την ελπίδα της Ευρώπης οι πρόσφυγες παραμένουν στα σύνορα

EIKONES4

Οι αναρτήσεις περί εναλλακτικών διαδρομών για τους πρόσφυγες που θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη, κάνουν χιλιάδες ανθρώπους να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη. Μία τέτοια ανάρτηση υποδεικνύει την Αλβανία ως ασφαλή χώρα διέλευσης και έχει ήδη φτάσει, μέσω μηνυμάτων, στα κινητά αρκετών προσφύγων στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Τόκιο, Ιαπωνία. Άνοιξη στην πιο hi-tech πρωτεύουσα της Άπω Ανατολής

EIKONES5

Ένα ταξίδι στο Τόκιο θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω. Ανάμεσα σε μια θάλασσα από ουρανοξύστες και φώτα νέον, οι πανέμορφοι κήποι με τις κερασιές θα σας ηρεμήσουν και θα νιώσετε πως μεταφερθήκατε σε ένα άλλο μέρος.

Βαλέτα, Μάλτα. Το Φεστιβάλ των Χρωμάτων

EIKONES6

Ένα κοριτσάκι μαζεύει πολύχρωμη σκόνη από το έδαφος κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Χρωμάτων Χόλι, στην Όρμι, έξω από τη Βαλέτα στη Μάλτα.

Χάμα, Συρία. Επίδειξη των αντικαθεστωτικών ενόπλων δυνάμεων της Συρίας

EIKONES7

Αντικαθεστωτικοί αντάρτες της Συρίας σε θεαματικά άλματα περνούν μέσα από δακτυλίδια φωτιάς κατά την τελετή αποφοίτησης σε ένα στρατόπεδο στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα.

Μαρουά, Καμερούν. Καταπολεμώντας τη Μπόκο Χαράμ

EIKONES8

Οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ έχουν αναπτύξει ένοπλη δράση τα τελευταία έξι χρόνια επιδιώκοντας την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους στη βορειοανατολική Νιγηρία. Η δράση τους επεκτάθηκε και στο Καμερούν οδηγώντας το Καμερούν, το Τσαντ, τον Νίγηρα και τη Νιγηρία σε έναν στρατιωτικό συνασπισμό που θα οδηγήσει στην εξαφάνιση τους.

Καλκούτα, Ινδία. Φόβοι για εκατόμβη νεκρών κάτω από τη γέφυρα που κατέρρευσε

EIKONES9

Τουλάχιστον 14 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες και παγιδευμένοι στα συντρίμμια είναι ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση ανισόπεδης οδογέφυρας κοντά στην Καλκούτα της Ινδίας. Η γέφυρα ήταν υπό κατασκευή τα τελευταία πέντε χρόνια και όταν κατέρρευσε, έπεσε πάνω σε διερχόμενα οχήματα.

Χενάν, Κίνα. Γιόγκα πάνω στη γυάλινη γέφυρα

EIKONES10

Σε ένα ασυνήθιστο μέρος έδωσαν ραντεβού 10 κορίτσια για να κάνουν γιόγκα. Ντυμένες όλες με λευκά ρούχα ανέβηκαν στην πιο εντυπωσιακή γυάλινη γέφυρα στο εθνικό πάρκο της επαρχίας Χενάν για να κάνουν την εναλλακτική γυμναστική τους.

Ινδονησία. Εικόνες φρίκης από τα ψυχιατρεία-κολαστήρια

EIKONES11

Τραγικές εικόνες αλυσοδεμένων ανθρώπων που αναγκάζονται να ουρούν και να τρώνε κλειδωμένοι σε ένα μικρό δωμάτιο για ημέρες μήνες ή ακόμη και χρόνια, ξεχασμένοι ακόμη και από τον Θεό, διαπίστωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ινδονησία.

Γκόμπι, Μογγολία. Αγώνας δρόμου με καμήλες

EIKONES12 EIKONES12_1

Στην έρημο Γκόμπι, εκατοντάδες Μογγόλοι φορούν την παραδοσιακή πολύχρωμη φορεσιά τους, ανεβαίνουν στις καμήλες τους και επιδίδονται σε έναν ιδιαίτερο αγώνα δρόμου: Οδηγούν τις καμήλες τους σε έναν αγώνα 15 χιλιομέτρων μέτρων μέσα στην έρημο. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της νομαδικής ζωής της περιοχής.