Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα διασωθούν οι δραστηριότητες της Tata Steel στη Βρετανία μετά την ανακοίνωση της ινδικής εταιρίας ότι σχεδιάζει να τις διαθέσει προς πώληση και είπε πως δεν πιστεύει ότι η εθνικοποίηση είναι η σωστή απάντηση για τη βιομηχανία.

Η κυβέρνηση έχει δεχθεί κριτική για το τρόπο που αντέδρασε στην είδηση αυτή, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν ότι «κοιμήθηκε στο τιμόνι» όταν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Tata διέθεσε προς πώληση τη ζημιογόνα μονάδα της στη Βρετανία.

«Δεν αποκλείουμε τίποτα», δήλωσε ο Κάμερον ύστερα από συνάντηση με υπουργούς για να συζητήσουν την κρίση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τουλάχιστον 15.000 θέσεις εργασίας.

«Δεν πιστεύω ότι η εθνικοποίηση είναι η σωστή απάντηση. Αυτό που θέλουμε είναι να διασφαλίσουμε ένα μακροπρόθεσμο μέλλον για το Πορτ Τάλμποτ και άλλες χαλυβουργικές μονάδες στη Βρετανία», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις επιτυχίας».