Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη είναι τέσσερις φίλοι από τη Ρωσία, οι οποίοι βίασαν ομαδικά μια 18χρονη φοιτήτρια βιντεοσκοπώντας την πράξη τους με το κινητό τους.

Η παρέα των τεσσάρων αγοριών ηλικίας από 19 μέχρι 23 βρισκόταν για περίπου δύο βδομάδες στη Βρετανία όταν αποφάσισε να βιάσει την κοπέλα από τη Μαλαισία που φοιτούσε σε κολλέγιο με δίδακτρα 30.000 λιρών το χρόνο.

Μάλιστα, υπάρχουν αποδείξεις ότι ο βιασμός ήταν οργανωμένος και προμελετημένος καθώς είχαν φτιάξει ένα βίντεο στο κινητό τους περιγράφοντας την επικείμενη πράξη τους μια μέρα πριν.

Οι νεαροί άντρες τόνισαν χθες στο δικαστήριο ότι δεν τη βίασαν. Ενώ ο ένας από αυτούς δήλωσε πως λυπήθηκε το θύμα όταν πρόσεξε ότι  έκλεγε κατά τη διάρκεια της πράξης. Αντίθετα, ένας άλλος περιέγραψε την κοπέλα με ταπεινωτικά και αν μη τι άλλο υβριστικά σχόλια.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε: «Η συμμορία των τεσσάρων αγοριών παρακολουθούσαν και παρότρυναν ο ένας τον άλλον να κάνουν την αποτρόπαιη πράξη».

Σύμφωνα πάντως με το θύμα, η κοπέλα μέθυσε σε ένα πάρτι και όταν ξύπνησε συνειδητοποίησε ότι τη βίαζαν: «Το μόνο που ήθελα ήταν να σταματήσουν. Δεν μπορούσα να σηκωθώ όρθια. Ένιωθα υπερβολικά πολύ κουρασμένη. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Απλά ήθελα να κλείσω τα μάτια μου. Ήθελα να πεθάνω. Δεν συναίνεσα να συμβεί κάτι τέτοιο».

Η δίκη συνεχίζεται ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι άντρες αναφέρονταν στην κοπέλα χρησιμοποιώντας αναφορικές αντωνυμίες καθώς κανείς τους δεν ήξερε το όνομά της.