Η 57χρονη Αυστραλή Τζίνα Ράινχαρτ αναμένεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο του περιοδικού «Forbes». Η ιστορία της Ράινχαρτ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς κληρονόμησε μια χρεωμένη εξορυκτική εταιρεία από τον πατέρα της και κατάφερε με δικές τις έξυπνες επιλογές να εκτοξεύσει τα κέρδη της στα ύψη.

Ο χρηματοοικονομικός όμιλος Citigroup εκτιμά πως τρία προγράμματα άνθρακα και σιδηρομεταλλευμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την περιουσία της, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τους άνδρες μεγιστάνες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του « Forbes», τον Μεξικανό επιχειρηματία των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλίμ, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 74 δισ. δολάρια και τον πρόεδρο της Microsoft Μπιλ Γκέιτς (56 δισ. δολάρια).

Όπως αναφέρεται στην αυστραλιανή επιχειρηματική ιστοσελίδα Smart Company «αν η εταιρεία της Ράινχαρτ ήταν εισηγμένη στο χρηματιστήριο, η αξία της μετοχής της θα ήταν 30 δισεκατομμύρια δολάρια».

Στον εταιρικό όμιλο που διοικεί η Ράινχαρτ περιέχεται και το μισό μερίδιο των δικαιωμάτων που πληρώνει η Rio Tinto για τα 200 εκατομμύρια τόνους σιδηρομεταλλευμάτων που εξάγει από τα ορυχεία της στη δυτική Αυστραλία ενώ έχει επεκταθεί επιχειρηματικά και στο χώρο των μίντια.