Την ιστορία ενός νεαρού που ταξίδεψε με το διαβατήριο της κοπέλας του δημοσιεύει η βρετανική Sun. Ο 21χρονος Βρετανός ταξίδεψε για την Γερμανία χρησιμοποιώντας το διαβατήριο της κοπέλας του και το συνειδητοποίησε μόνο όταν έφτασε στον προορισμό του ενώ στον έλεγχο δεν το κατάλαβε κανένας σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο 21χρονος Josh Reed, που έχει ύψος 1,90 και μούσι, αναφέρει μιλώντας στη Sun, ότι ο ελεγκτής στην πύλη έλεγξε μόνο την κάρτα επιβίβασής του και εκείνος διαπίστωσε ότι έχει μαζί του λάθος ταξιδιωτικά έγγραφα μόνο όταν έφτασε στον προορισμό του. Ωστόσο κανείς δεν κοίταξε πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο το διαβατήριο του οπότε και θα διαπίστωνε ότι πρόκειται για το διαβατήριο της κοπέλας του, Sophie Watkins. Ο νεαρός δήλωσε επίσης μεταξύ άλλων: «Έχουμε διαφορετικά επίθετα και δεν θα μπορούσαμε να διαφέρουμε περισσότερο. Αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους που μοιάζουν μεταξύ τους να ταξιδέψουν με ψεύτικο ή άλλο διαβατήριο».

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, της οποίας ήταν η πτήση, δήλωσε όταν ρωτήθηκε από την βρετανική Mirror σχετικά: «Ο υπάλληλός στην πύλη επιβίβασης απέτυχε στο να ελέγξει σωστά το διαβατήριο του επιβάτη» και πρόσθεσε ότι και η επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό. Ωστόσο όπως ανέφερε είναι προτεραιότητα και πρώτη ευθύνη του επιβάτη, Josh Reed, να ελέγχει ότι ταξιδεύει με τα σωστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε συμμόρφωση με τους όρους της αεροπορικής εταιρείας.

Ο νεαρός κατάφερε να περάσει από τον έλεγχο του αεροδρομίου της Γερμανίας χρησιμοποιώντας το δίπλωμα οδήγησής του όπως αναφέρει το δημοσίευμα και η κοπέλα του, του έστειλε το διαβατήριο του ώστε να μπορέσει αργότερα να επιστρέψει στο σπίτι του. Μάλλον από εδώ και πέρα θα είναι πιο προσεκτικός όταν θα παίρνει μαζί του τα ταξιδιωτικά του έγγραφα γιατί μπορεί να μην είναι εξίσου τυχερός ώστε να μην τον ελέγξουν…