Καζάνι που βράζει η Ιορδανία με 600.000 πρόσφυγες

Τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας ζητεί ο Ιορδανός βασιλιάς - Δείτε φωτογραφίες


ΚΟΣΜΟΣ
9:24
04/02/2016
Καζάνι που βράζει η Ιορδανία με 600.000 πρόσφυγες
1
loading

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας προειδοποίησε πως η χώρα του έχει φτάσει σε «σημείο βρασμού» λόγω του αριθμού των Σύρων προσφύγων που αναζητούν καταφύγιο στη χώρα και ζήτησε από τη Δύση να βοηθήσει πριν η κατάσταση εκραγεί.

Στην Ιορδανία φιλοξενούνται περισσότεροι από 600.000 από τα 4,6 εκατομμύρια των Σύρων που έχουν καταγραφεί ως πρόσφυγες από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος στη χώρα πριν από πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ιορδανίας, υπάρχουν ακόμα ένα εκατομμύριο Σύροι που ζουν χωρίς να έχουν καταγραφεί στη χώρα των 9,5 εκατομμυρίων πολιτών, και υπάρχουν φόβοι πως θα καταφτάσουν ακόμα περισσότεροι από τα 13,5 εκατομμύρια ευάλωτων Σύρων που παραμένουν στη χώρα τους.

Στον καταυλισμό Al Zaatari, έναν από τους μεγαλύτερους της Ιορδανίας, φιλοξενούνται 80.000 άνθρωποι και είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες από τις σκηνές και άλλα προσωρινά καταλύματα που γεμίζουν την ιορδανική έρημο.

«Κάποια στιγμή η κατάσταση θα εκραγεί και αυτή η εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για να δουν οι Ιορδανοί αν θα υπάρξει βοήθεια, όχι μόνο για τους Σύρους πρόσφυγες αλλά και για το δικό τους μέλλον», ανέφερε ο Ιορδανός βασιλιάς.

«Συνειδητοποιούν πως αν δεν βοηθήσουν την Ιορδανία θα είναι πιο δύσκολο γι’ αυτούς να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση. Προς τη διεθνή κοινότητα λέω, είμαστε πάντα δίπλα σας, τώρα ζητάμε τη βοήθειά σας, δεν μπορείτε αυτή τη φορά να αρνηθείτε».

iordanprosfyg6 iordanprosfyg7 iordanprosfyg5 iordanprosfyg4 iordanprosfyg3 iordanprosfyg2 iordanprosfyg1

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Social Distortion

    Αρχίζω και ανησυχώ για την υγεία του Αλέξη μας. Ακόμα να τους καλέσει? Αυτοί οι κακομοίριδες με τις ΜΚΟ, δεν δικαιούνται να εμπλουτίσουν την συλλογή τους με μιά κατακόκκινη La Ferrari? Με τι μούτρα θα πηγαίνουν στα γκαλά? Με τι μούτρα θα δηλώνουν αριστεροί μα τον Τουτάτη?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει