Ένα νεαρό αγόρι με μια εξαιρετικά σπάνια γενετική πάθηση που τον κάνει να μοιάζει με έναν ηλικιωμένο άνθρωπο έχει διαψεύσει έχει όλους τους γιατρούς και γιόρτασε τα 15α γενέθλιά του.

Ο Nihal Bitla έχει το σπάνιο σύνδρομο  Hutchinson-Gilford (ή προγηρία) την πάθηση του «Μπέντζαμιν Μπάτον» όπως συνηθίζουν να την χαρακτηρίζουν και το σώμα του γερνάει οκτώ φορές πιο γρήγορα από ό, τι γίνεται συνήθως.  Ο Nihal, που ζει στα περίχωρα της Βομβάης στην Ινδία, δεν έχει μαλλιά, έχει ρυτίδες και σοβαρά εξασθενημένα άκρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Sun το μέσο προσδόκιμο ζωής για τα παιδιά με προγηρία είναι τα 14 έτη και τα περισσότερα πεθαίνουν από κάποια καρδιακή πάθηση, αρτηριοσκλήρυνση, που εμφανίζεται συνήθως σε ηλικίες άνω των 60 ετών.

Αλλά ο Nihal τους διέψευσε όλους και γιόρτασε την 15η επέτειο των γενεθλίων του στις 20 Ιανουαρίου καθιστώντας τον το μεγαλύτερο παιδί διαγνωστεί με προγηρία στην Ινδία. Ο μπαμπάς του Nihal, Srinivas Bitla αναφέρει ότι άρχισε να αναπτύσσει σημάδια στο σώμα του σε νεαρή ηλικία και δήλωσε: «Ο Nihal δεν ήταν έτσι από τη γέννησή του. Μετά από λίγους μήνες άρχισε να εμφανίζει σημάδια. Νομίζαμε ότι είναι κηλίδες και ότι ίσως παρουσίασε κάποιο γενετικό πρόβλημα. Ωστόσο μετά από επισκέψεις σε πολλούς γιατρούς μας είπαν ότι ήταν προγηρία.»  Ο Tamhankar Parag γενετιστής και παιδίατρος στο Κέντρο Γενετικών Ερευνών στη Βομβάη, διέγνωσε τον Nihal με προγηρία. «Εκείνη την εποχή ήταν ένα παιδί 10 ετών και είχε αρχίσει να μοιάζει με έναν 60χρονο. Ήξερα ότι ήταν κάτι σαν προγηρία» είπε ο γιατρός και πρόσθεσε «Ο Nihal έχει πολλά σωματικά προβλήματα. Οι αρθρώσεις του είναι σκληρές και η αντοχή του έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και όταν αλλάζει τα ρούχα του φοβάμαι ότι ίσως προκαλέσει εξάρθρωση».

Αρχικά το γενναίο αγόρι ξεκίνησε να πηγαίνει σχολείο αλλά αργότερα έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού. «Ο Nihal αρχικά πήγαινε στο σχολείο τακτικά και ποτέ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Μερικοί από τους φίλους του τον βοηθούσαν να μεταφέρει την τσάντα του, καθώς δεν ήταν σε θέση να το κάνει ο ίδιος» είπε ο πατέρας του και πρόσθεσε ότι αργότερα κάποια παιδιά άρχισαν να τον χλευάζουν και μέσα και έξω από το σχολείο οπότε και σταμάτησε να θέλει να πηγαίνει. Πλέον περνάει το χρόνο του παίζοντας στον υπολογιστή ή ζωγραφίζοντας ή παίζοντας με την μικρή του αδερφή η οποία έχει γίνει «προστάτης» του αν τυχόν τον πειράξει κάποιος. Ο Nihal βρέθηκε στην Αμερική το Δεκέμβριο του 2014 για δωρεάν θεραπεία, η οποία φαίνεται ότι είχε θετικό αντίκτυπο.  Ο πατέρας του ανέφερε ότι υπήρξαν πολλές ορατές αλλαγές στην υγεία του όπως για παράδειγμα στην ευελιξία του σώματός του.

Πλέον γνωρίζοντας ότι δεν έχει πολλά χρόνια ζωής προσπαθεί να εκπληρώσει όλα τα όνειρά του, όπως το να δει από κοντά μια Λαμποργκίνι και να πάει στην Ντίσνεϋλαντ.

bbt03 bbt04 bbt05 bbt06 bbt07 bbt08