Παρότι είναι παράνομο να σκαρφαλώσει κάποιος στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, στην Αίγυπτο, ο νεαρός Andrej Ciesielski αψήφησε τον κίνδυνο να βρεθεί στη φυλακή.

Ο Γερμανός ταξίδεψε με φίλους του στη χώρα με σκοπό να καταφέρει να ανέβει στην κορυφή κάποιας από τις πυραμίδες. Και όταν το κατάφερε να σκαρφαλώσει στο μνημείο αιώνων, τράβηξε εκπληκτικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν το τοπίο της ερήμου τονίζοντας πως αυτές άξιζαν ακόμα και τον κίνδυνο φυλάκισης!

Οι κανονισμοί σχετικά με το ανέβασμα στις πυραμίδες τέθηκαν σε ισχύ για να τις προστατεύσουν από τη φθορά που θα προκαλούσε το σκαρφάλωμα χιλιάδων τουριστών, που θεωρείται αδίκημα και τιμωρείται με 3ετή ποινή φυλάκισης.

Αλλά ο Ciesielski αποφάσισε να το επιχειρήσει παρά τους κινδύνους κι έφτασε στην κορυφή της ύψους 146 μέτρων κατασκευής μέσα σε 8 λεπτά, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Παρότι τα κατάφερε γρήγορα, εντοπίστηκε και μόλις κατέβηκε πιάστηκε και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

«Μου πήρε οκτώ λεπτά για να ανέβω και στην πορεία άκουγα μουσική», λέει ο 18χρονος από το Μόναχο. «Λίγα λεπτά μετά άρχισαν να με προσέχουν και οι άνδρες της ασφάλειας μου φώναζαν στα αραβικά να κατέβω. Είχα ρωτήσει τους ντόπιους τι πίστευαν για το εγχείρημά μου και με είχαν προειδοποιήσει πως ήταν παράνομο παρότι εγώ θα πίστευα πως δεν υπάρχει πρόβλημα, με δεδομένη την εξάρτηση της Αιγύπτου από τους τουρίστες. Μου είπαν πως κινδύνευα να πάω φυλακή, αν και πιστεύω πως οι φωτογραφίες το άξιζαν. Ήταν σουρεαλιστικό να στέκεσαι στην κορυφή ενός από τα θαύματα του κόσμου, είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήθελα να ζήσω τον αιγυπτιακό πολιτισμό και σίγουρα αυτό το κατάφερα», περιγράφει.

Όσο για το τι έγινε αφότου τον έπιασαν, λέει πως τον πήγαν αμέσως στο τμήμα και του έκαναν ερωτήσεις ενώ εξέτασαν και τη φωτογραφική του μηχανή για να δουν τι είχε κάνει. Αρχικά ήθελαν να τον πάνε στη γερμανική πρεσβεία αλλά τελικά τον άφησαν ελεύθερο χωρίς περαιτέρω ενέργειες.

pyramida1 pyramida2 pyramida3 pyramida4 pyramida5 pyramida6